VidaXL Shopify App - Handleiding

In dit artikel laten we je stap voor stap zien hoe je de VidaXL Shopify app installeert, autoriseert en configureert.

Jerry Rakels avatar
Geschreven door Jerry Rakels
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Installeer de VidaXL app

Voordat we aan de slag kunnen, moeten we de VidaXL app vinden in de Shopify App Store.

1. Zoek in de Shopify App Store naar VidaXL

2. Kies de app die is ontwikkeld door Woosa

3. Klik op Installeren

Je kunt de app 30 dagen volledig gratis gebruiken en testen! Belangrijk: na 30 dagen wordt je automatisch gefactureerd en gaat het abonnement in.

Autoriseer de app met je VidaXL B2B account

Nadat je de app hebt geïnstalleerd, moeten we deze autoriseren met je VidaXL B2B-account. Als je nog geen account hebt bij VidaXL, ga dan naar DropshippingXL.com.

Zorg ervoor dat je bent ingelogd in je Shopify store.

1. Ga naar Apps > vidaXL Dropshipping

2. Op het tabblad Home en onder de kop VidaXL API toegang hebben we de volgende gegevens nodig van je VidaXL B2B account:

1. Email (Het e-mailadres waarmee je verbinding hebt gemaakt met je VidaXL account)

2. API sleutel (De API sleutel van het VidaXL account)

3. Klik na het invullen van de gegevens op Verzenden

De app is nu geautoriseerd met VidaXL B2B account!

Selecteer de feed taal en categorieën

We kunnen nu beginnen met het selecteren van de voertaal en de gewenste categorieën.

1. Ga in de instellingen van de VidaXL app naar Sync settings

2. Klik daar op de dropdown onder de kop Categorieën

3. Kies de feed taal

4. Klik op Click to load/refresh category tree (dit kan een paar minuten duren)

5. Nadat de categorielijst is geladen, selecteert u de gewenste categorieën

6. Klik ten slotte op Save category selection

Je hebt met succes de feed-taal en de gewenste categorieën geselecteerd, waaruit je later producten zult importeren.

Configureer de synchronisatie instellingen

Voordat we beginnen met het importeren van de producten in je winkel, gaan we naar de synchronisatie-instellingen en configureren deze naar wens.

Ga in de instellingen van de VidaXL app naar Sync settings. Onder het kopje Settings hebben we een aantal opties om te configureren voor onze producten. Laten we ze bekijken en uitleggen:

General

• Always keep imported products up to date

• Automatically publish new products to Online Store sales channel during import

• Use logistic weight when importing products (only applicable for Australian locale)

• Remove "vidaXL" at the beginning of product title

Verkoop prijs instellingen

Kies hoe de prijs in je shop wordt gedefinieerd. Let op: als er producten zijn waarvoor het geselecteerde prijstype niet beschikbaar is, dan wordt de B2B prijs gebruikt met de extra waarde die je hebt gedefinieerd.

• Added percentage to B2B price (fill in any percentage)

• Added fixed amount to B2B price (fill in any fixed amount)

• Use advice price (The recommended VidaXL selling price)

Import filters

Gebruik filters om de producten te beperken die moeten worden opgehaald en gesynchroniseerd uit de feed.

• Minimum B2B Price

• Maximum B2B Price

• Out of stock products

• Exclude

• Set to draft

Product informatie updates

Selecteer welke productinformatie moet worden bijgewerkt telkens als deze in de feed wordt gewijzigd.

• Overwrite title with value from VidaXL

• Overwrite description with value from VidaXL

• Overwrite images with values from VidaXL

• Overwrite price with value from VidaXL

• Overwrite product type with value from VidaXL

• Overwrite vendor with value from from VidaXL

After going through all the settings and configuring them, we can start an import.

Start de product import

Laten we beginnen met het importeren van VidaXL producten naar je Shopify winkel!

1. Ga in de app instellingen naar het tabblad Product import

2. Overweeg de optie Advanced option: merge with existing products based on SKU and Barcode om dubbele SKU's te voorkomen

3. Als laatste, klik op Import products

Onder de kop Current import status zie je Task in progress. Hier kun je de voortgang van de import en eventuele errors controleren.