Installeer een WordPress plugin via de FTP server

Je kunt de plugin installeren via de FTP-server, het gedownloade ZIP-bestand moet dan eerst worden uitgepakt en vervolgens worden geupload..

Jerry Rakels avatar
Geschreven door Jerry Rakels
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Om de plugin via de FTP-server te installeren, moet je het gedownloade ZIP-bestand eerst uitpakken.

Gebruik je MacOS? Dan kun je gewoon dubbelklikken op het ZIP-bestand en wordt het automatisch uitgepakt. Gebruik je Windows? Dan kun je een programma als WinRAR gebruiken om het zipbestand uit te pakken.

Dit artikel gebruikt de 'Bol.com for WooCommerce' plugin als voorbeeld. De benodigde handelingen zijn identiek voor andere plugins.

Stappen

1. Log in op je FTP-server en ga naar /wp-content/plugins/

2. Sleep de uitgepakte map - in dit voorbeeld 'woosa-bol' - naar de map plugins op je FTP-server

3. Is de plugin volledig geüpload naar je FTP-server? Ga dan naar de backend van je WordPress website en klik op Plugins

4. Zoek de plugin die je zojuist hebt geïnstalleerd - in dit voorbeeld 'Bol.com for WooCommerce' - en klik op Activeren