Hoe configureer ik de Adyen betaalmethoden?

Nadat je de instellingen van de Adyen plugin hebt geconfigureerd, kun je de betaalmethoden configureren.

Jerry Rakels avatar
Geschreven door Jerry Rakels
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Nadat je de instellingen van de Adyen plugin hebt geconfigureerd, kun je de betaalmethoden configureren. De Adyen WooCommerce plugin ondersteunt momenteel de volgende betaalmethoden:

Betaalmethode

• Alipay (CN)

• Bancontact (BE)

• Credit Card

• Blik (PL)

• Boleto (BR)

• Dotpay (PL)

• Giropay (DE)

• iDeal (NL)

• Klarna (Pay Later, Pay Over Time, Pay Now)

• PayPal

• Sofort

• Wechat Pay (CN)

• GrabPay

• MobilePay (DK, FI)

• Vipps (NO)

• Swish (SE)

Activeer betaalmethoden in Adyen

1. Log hier in op uw Adyen account

2. Ga naar Instellingen -> Betaalmethoden

3. Als de status op Actief staat dan zouden de betaalmethoden ook geactiveerd kunnen zijn in WooCommerce

4. Staat de gewenste betaalmethode niet in de lijst? Klik rechtsboven op Betaalmethoden aanvragen

5. Typ in de zoekbalk de gewenste betaalmethode(s) in

6. Klik ten slotte op Verzenden

Activeer betaalmethoden in WooCommerce

1. Ga naar WooCommerce > Instellingen > Betalingen

2. Klik op een van de betaalmethoden om deze te activeren en pas de beschrijving aan in het afrekenproces

3. Klik ten slotte op Wijzigingen opslaan

Worden de betaalmethoden niet weergegeven in de kassa?

Soms komt het voor dat de betaalmethoden niet worden weergegeven in de kassa van je WooCommerce webshop. Je kunt dit eenvoudig zelf oplossen door onderstaande regels te volgen:

1. Ga naar WooCommerce -> Instellingen -> Adyen -> Extra

2. Klik naast Cache wissen op de knop Klik om uit te voeren

3. Als alles klaar is, zou je bij het vernieuwen van de WooCommerce checkout de betaalmethoden moeten zien

Of de gewenste betaalmethode is niet beschikbaar voor de valuta of het land van je winkel. Bovenaan dit artikel kun je de betaalmethode bekijken en zien welk land wordt ondersteund bij het afrekenen.

Krijg je een foutmelding bij het activeren van betalingen in WooCommerce? Controleer of ze zijn geactiveerd in je Adyen account.