Hoe autoriseer ik de Adyen plugin?

In dit artikel begeleiden we je stap voor stap bij het autoriseren van de Adyen plugin

Jerry Rakels avatar
Geschreven door Jerry Rakels
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Autoriseer je Adyen test account

Om uw Adyen testaccount te autoriseren, moet u eerst hier inloggen. Volg dan deze stappen:

1. Eenmaal ingelogd in uw Adyen account, klik op de linkerbovenhoek op uw Merchant account om de juiste account te selecteren om te autoriseren

2. Ga naar Ontwikkelaars -> API referenties

3. Klik in de rechterbovenhoek op Nieuwe credential aanmaken

4. Er verschijnt een pop-up Create API credential, kies voor Web service user

5. De gebruikersnaam wordt automatisch gegenereerd, je kunt een beschrijving naar keuze invullen (bijvoorbeeld: Woosa Adyen) om het gemakkelijker te identificeren te maken

6. Klik op Aanmaken credential

7. Onder Serverinstellingen > API key is er al een API key automatisch voor u gegenereerd. Kopieer en plak deze sleutel in een document op je computer of in de cloud, want zodra deze API sleutel is aangemaakt, zal het grootste deel ervan daarna vervagen

8. Klik hieronder op Wijzigingen opslaan

Autoriseer de de Adyen plugin in je WordPress backend

Met behulp van de API credentials die hierboven zijn aangemaakt, zullen we nu deze credentials gebruiken om de Adyen plugin te autoriseren in je WordPress backend. Volg deze stappen:

1. Eenmaal ingelogd in je WordPress backend, ga naar WooCommerce -> Instellingen

2. Dan Adyen -> Autorisatie

3. Vul daarna het volgende in:

1. Testmodus = Ja

2. Merchant Account (TEST)

3. API sleutel (TEST) (Je hebt deze API sleutel opgeslagen in een document op je computer of in de cloud, in de vorige stappen)

4. Klik ten slotte op Klik om te autoriseren

Autoriseer je Adyen live account

Om de live account te autoriseren gaat het ongeveer hetzelfde als bij uw test account. Herhaal de stappen van Autoriseer uw Adyen test account, maar dit keer logt u hier in op uw Adyen live account.

Het enige verschil met het live account is dat je nu ook je URL-prefix (LIVE) nodig hebt. Lees dit artikel om uit te vinden hoe je deze aanmaakt.