Hoe update je de PHP versie?

De PHP versie kan door uw hostingprovider worden bijgewerkt. Het update proces is eenvoudig en heeft verder geen invloed op uw website.

Jerry Rakels avatar
Geschreven door Jerry Rakels
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Als je een verouderde PHP versie hebt, krijg je mogelijk een melding in de backend van WooCommerce. De PHP versie wordt gedefinieerd op serverniveau, oftewel via uw hostingprovider.

Wat is PHP?

PHP is een server kant scripttaal die is ingebed in HTML. Het wordt gebruikt voor het beheren van dynamische inhoud, databases, het volgen van sessies en zelfs voor het bouwen van volledige e-commercesites.

Het is geïntegreerd met een aantal populaire databases, waaronder MySQL, PostgreSQL, Oracle, Sybase, Informix en Microsoft SQL Server.

Hoe update je de PHP versie?

Hosting provider

De PHP versie kan alleen worden bijgewerkt door uw hostingprovider. Geef in dit verzoek duidelijk aan dat het een PHP-update betreft gerelateerd aan een API-linkprotocol. Het update proces is eenvoudig en zou iets moeten zijn dat uw hostingprovider voor u kan doen zonder uw website te beïnvloeden of u kosten in rekening te brengen.

Hier is een voorbeeldbrief die u naar uw hostingbedrijf kunt sturen:

Beste hosting,

Ik gebruik een WooCommerce webshop op een van jullie servers. WooCommerce raadt aan om minimaal PHP 7.1 te gebruiken. WordPress, het contentmanagementsysteem dat WooCommerce gebruikt, heeft PHP 7.4 als aanbevolen versie vermeld op hun vereistenpagina: https://wordpress.org/about/requirements/.

Kunt u mij laten weten of u PHP 7.4 of hoger ondersteunt en hoe ik kan upgraden?

Ik kijk uit naar uw antwoord.