Hoe kan ik de cURL versie bijwerken?

In dit artikel leggen wij uit hoe jij je cURL versie kunt updaten.

Jerry Rakels avatar
Geschreven door Jerry Rakels
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Als je een verouderde cURL-versie hebt, kun je een melding krijgen in de backend van WooCommerce. De cURL-versie wordt bepaald op serverniveau, of met andere woorden via je hostingprovider.

Wat is cURL?

cURLis een opdrachtregelprogramma voor het verkrijgen of verzenden van bestanden en gegevens.

Omdat cURL libcurl gebruikt, ondersteunt het een reeks veelgebruikte internetprotocollen, waaronder (momenteel) HTTP, HTTPS, FTP, FTPS, SCP, SFTP, TFTP, LDAP, DAP, DICT, TELNET, FILE, IMAP, POP3, SMTP en RTSP (de laatste vier alleen in versies nieuwer dan 7.20.0 of 9 februari 2010).

cURL ondersteunt HTTPS en voert standaard SSL certificaat verificatie uit wanneer een veilig protocol zoals HTTPS is gespecificeerd. Wanneer cURL verbinding maakt met een remote server over HTTPS, zal het het certificaat van de remote server verkrijgen en vervolgens de geldigheid van de remote server vergelijken met zijn CA certificaat om er zeker van te zijn dat de remote server de server is die hij beweert te zijn.

cURL wordt gebruikt door veel API verbindingen, omdat privacy gevoelige informatie wordt gedeeld over een HTTPS verbinding. Daarom vereisen veel van onze plugins ook een minimale cURL versie.

Hoe kan ik een cURL versie updaten?

De cURL versie kan alleen worden bijgewerkt door je hosting provider. Geef in dit verzoek duidelijk aan dat het gaat om een cURL update in verband met een protocol van een API koppeling.