Hoe los ik een 504 gateway timeout op?

Een 504 Gateway Timeout Error betekent dat je webserver niet tijdig een reactie heeft ontvangen toen deze probeerde een van je pagina's...

Jerry Rakels avatar
Geschreven door Jerry Rakels
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In dit artikel leggen we uit wat een 504 gateway time out is en hoe je dit probleem kunt oplossen.

Wat is een 504 gateway time out?

Een 504 Gateway Timeout Error betekent dat je webserver geen tijdige reactie heeft ontvangen van een andere server toen deze probeerde een van je webpagina's te laden. Simpel gezegd: je webservers communiceren niet snel genoeg met elkaar.

Omdat een 504 Gateway Timeout Error vrij algemeen is, kan de exacte oorzaak van het probleem niet worden vastgesteld. Wanneer dit gebeurt, geeft uw website een foutpagina weer aan de bezoekers van uw site.

Er zijn verschillende soorten foutmeldingen die kunnen worden weergegeven:

• 504 Gateway Timeout

• HTTP 504

• 504 ERROR

• Gateway Timeout (504)

• HTTP Error 504 - Gateway Timeout

• Gateway Timeout Error

Hoe los ik een 504 gateway timeout op?

1. Soms kan de time-outfout van de 504-gateway eenvoudigweg worden veroorzaakt door een tijdelijke storing op uw WordPress-hostingservers. Geef het een paar minuten en probeer dan uw website opnieuw te laden. Als dit helpt, hoef je geen verdere stappen in dit artikel te ondernemen

2. Als u een VPN-verbinding gebruikt, schakel deze dan uit om te zien of dit het probleem oplost.

3. Als u een website-firewall op DNS-niveau gebruikt, zoals Cloudflare, probeer dan de firewall tijdelijk uit te schakelen. Hiermee kunt u rechtstreeks verbinding maken met uw WordPress-hostingserver.

4. Uw internetverbinding maakt gebruik van zogenaamde DNS-servers. Deze servers helpen uw computer verbinding te maken met de verschillende servers op internet. Als de DNS-servers die u gebruikt niet beschikbaar zijn of geen verbinding kunnen maken met uw website, ziet u mogelijk een 504-gatewaytime-outfout. De eenvoudigste manier om dit te controleren is door de DNS-servers die uw apparaat gebruikt te wijzigen.

Op een Windows computer, kun je het vinden onder Control Panel > Network and Sharing Center screen:

Op een MAC computer, kun je het vinden onder Settings > Network. Klik op de Advanced knop en selecteer de DNS tab.

5. Een corrupte WordPress-database kan ook een 504-gatewaytime-outfout veroorzaken. Dit is op te lossen als u uw PHPMyAdmin aan het opschonen bent. Maak voordat u dit doet altijd een back-up van uw server en neem contact op met uw hostingprovider zodat zij u hiermee kunnen helpen.

6. U kunt elke plug-in uitschakelen en overschakelen naar het standaardthema (storefront) om te zien of dit het probleem oplost. Via uw FTP-verbinding kunt u eenvoudig alle plug-ins uitschakelen. Navigeer naar de map met plug-ins en hernoem die map naar plugins_disabled, zodat de server denkt dat er geen plug-ins op uw server staan.

Kom je er niet uit? Je kunt altijd een bericht sturen naar het supportteam via de chatballon rechtsonder 🎈 Support to the rescue 👨‍💻 👩‍💻