Hoe los je een cURL timeout op?

In de meeste gevallen is het probleem gerelateerd aan de server. Het is eigenlijk nooit door de plugin of thema in WordPress.

Jerry Rakels avatar
Geschreven door Jerry Rakels
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In dit artikel leggen we meer uit over hoe je de errors onderaan oplost:

- cURL error 28: Connection timed out after X milliseconds - cURL error 28: operation time out after X milliseconds with 0 out of 0 bytes received

In de meeste gevallen is het probleem gerelateerd aan de server. Het is eigenlijk nooit door de plugin of thema in WordPress.

Wat is cURL?

CURL is een command-line programma voor het verkrijgen of verzenden van bestanden en gegevens. Omdat cURL libcurl gebruikt, ondersteunt het een reeks veelgebruikte internetprotocollen, waaronder (momenteel) HTTP, HTTPS, FTP, FTPS, SCP, SFTP, TFTP, LDAP, DAP, DICT, TELNET, FILE, IMAP, POP3, SMTP en RTSP (de laatste vier alleen in versies nieuwer dan 7.20.0 of 9 februari 2010)

CURL ondersteunt HTTPS en voert standaard SSL-certificaatverificatie uit wanneer een veilig protocol zoals HTTPS is opgegeven. Wanneer cURL via HTTPS verbinding maakt met een externe server, verkrijgt het een certificaat van de externe server en vergelijkt het vervolgens de geldigheid van de externe server met het CA-certificaat om er zeker van te zijn dat de externe server de server is die hij beweert te zijn.

cURL wordt onder meer gebruikt door de bol.com API, omdat hier privacygevoelige informatie wordt gedeeld via een HTTPS-verbinding. Daarom vereist bol.com ook een minimale cURL-versie.

Hoe los je een cURL timeout op?

Begin met het updaten van WordPress naar de meest recente versie, als je dat nog niet had gedaan.

Als het probleem na het updaten van WordPress nog steeds optreedt, neem dan contact op met uw hostingprovider en vraag hen om naar de volgende parameters te kijken:

• Zorg dat je server de meest recente cURL versie gebruikt

• Probeer de servers WP Memory Limit te verhogen

• Controleer of je hosting provider openDNS gebruikt

• Controleer of je hosting provider een limiet heeft ingesteld op het uitvoeren van cron jobs

• Controleer of je hosting provider een firewall gebruikt dat een cURL request blokkeert