VidaXL foutmeldingen

Tijdens het gebruik van onze vidaXL plugin kun je een foutmelding tegenkomen. Hier leg ik uit wat de fouten betekenen en hoe je ze kunt..

Jerry Rakels avatar
Geschreven door Jerry Rakels
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Autorisatiefouten

Een van de eerste stappen bij het instellen van de vidaXL WooCommerce plugin is het autoriseren van je vidaXL account bij WooCommerce. Tijdens dit proces kunnen er echter fouten optreden. We hebben ze hieronder vermeld, inclusief de oplossing.

Foutmelding

Schermafbeelding

Oorzaak

Oplossing

Winkel is niet geregistreerd

1) De permalinks zijn ingesteld op Plain

2) Er is geen geldig SSL-certificaat probleem geïnstalleerd. Je zou een foutmelding kunnen zien zoals: cURL Error: SSL-certificaat probleem: niet in staat om lokale issuer certificaat.

3) De logs tonen: Response body heeft ongeldige JSON.

1) Ga in je WordPress dashboard naar Instellingen > Permalinks en stel je permalinks in op iets anders dan Plain. Probeer opnieuw om te autoriseren.

2) Activeer en installeer een SSL-certificaat via je hostingprovider en probeer het opnieuw.

3) Dit kan 2 verschillende oplossingen hebben. Het heeft ofwel te maken met de permalinks instelling of de toegang tot de WooCommerce REST API wordt geblokkeerd door een firewall, server of hosting provider.
3.1) Ga in je WordPress dashboard naar Instellingen > Permalinks en configureer je permalinks op iets anders dan Plain. Probeer opnieuw te autoriseren.
3.2) Controleer bij uw hosting provider wat de WooCommerce REST API blokkeert en zorg ervoor dat het wordt gedeblokkeerd. Probeer opnieuw te autoriseren, zodra dit is gedaan.

De geheime sleutel van Woosa is ongeldig

Je bent van domein en database veranderd of je hebt je webshop gekloond.

Je kunt de geheime sleutel van Woosa vinden via WooCommerce > Instellingen > Algemeen en helemaal naar beneden scrollen. Je zult zien dat dit veld is uitgeschakeld en dat je het niet kunt bewerken. Waarschijnlijk is in dat veld echter de verkeerde geheime sleutel opgeslagen. De enige manier om dit op te lossen is door Submitting a Ticket inclusief toegang tot je WordPress dashboard. Onze Support Desk kan dit binnen enkele minuten oplossen.

nul

Uw website heeft geen geldig SSL-certificaat.

Activeer en installeer een SSL-certificaat via je hostingprovider en probeer het opnieuw.

Het verlenen van autorisatie is mislukt, controleer de logboeken.

1) U gebruikt het verkeerde vidaXL e-mailadres en API sleutel om te autoriseren.

2) Je vidaXL dropshipping account heeft geen toestemming om bestellingen te maken en/of bij te werken

1) Controleer in je vidaXL dropshipping account wat je juiste e-mailadres en API-sleutel zijn en probeer het opnieuw. Je kunt hier lezen waar je deze informatie kunt vinden.

2) Neem contact op met de supportdesk van vidaXL door Een verzoek in te dienen en vertel ze dat je een foutmelding 401 Unauthorized ontvangt wanneer je probeert je vidaXL dropshipping account te koppelen aan WooCommerce.

Verboden

1) Corrupt .htaccess-bestand

2) De serverfirewall blokkeert alle verzoeken van de Woosa midlayer server

1) Er kunnen veel redenen zijn waarom een .htaccess-bestand corrupt is. Het kan bijvoorbeeld al gebeuren door het installeren van een nieuwe plugin. Gelukkig is het eenvoudig op te lossen!

Log in op de hoofdmap van je WordPress installatie via FTP en hernoem het .htaccess bestand naar .htaccess_old. Ga vervolgens naar je WordPress dashboard > General > Permalinks en klik op opslaan. Dit genereerde een nieuw en schoon .htaccess bestand. Je kunt dit controleren door opnieuw naar de hoofdmap van je WordPress installatie te gaan via FTP.

Probeer daarna opnieuw op de knop Klik om te registreren te klikken.

2) Om dit probleem op te lossen adviseren we om de Woosa midlayer IP adressen te whitelisten op server niveau. Je kunt de IP-adressen hier vinden.

WooCommerce instelling niet gevonden

De permalinks zijn ingesteld op "Gewoon".

Wijzig de permalinks in iets anders dan "Gewoon" en probeer het opnieuw.

Als het nog steeds niet werkt, deactiveer de plugin dan en activeer deze opnieuw.

Synchronisatiefouten

Foutmelding

Schermafbeelding

Oorzaak

Oplossing

request.headers[x-woosa-handtekening]: Handtekening waarde is ongeldig

Een van de gegevens om verbinding te maken met onze en vidaXL zijn server is onjuist.

Volg de volgende stappen om dit probleem op te lossen:

• Ga naar WooCommerce > Instellingen > Geavanceerd > REST API > Trek de REST API-sleutel van Woosa in.

• Ga naar Gebruikers > Zoek naar woosa_midlayer > Verwijder de woosa_midlayer gebruiker

• Ga naar Plugins > Zoek de Woosa - vidaXL voor WooCommerce plugin > Deactiveer de plugin > Heractiveer de plugin

• Ga naar WooCommerce > Instellingen > vidaXL > Autorisatie > Klik op de knop Klik om te autoriseren.

Het kan gebeuren dat je na deze stappen een nieuwe foutmelding krijgt tijdens de autorisatie: Woosa geheime sleutel ongeldig. lees de oplossing voor deze fout hierboven.

• Probeer het opnieuw om de synchronisatie te starten.

Bestelfouten

Foutmelding

Schermafbeelding

Oorzaak

Oplossing

Product SKU is ongeldig

Het product is niet meer verkrijgbaar bij vidaXL. Het is niet op voorraad of helemaal verwijderd uit hun catalogus.

Helaas is er geen oplossing voor deze fout, behalve om het de volgende keer te voorkomen. Daarom kun je de instelling Preserve Stock Offset gebruiken in de instellingen van de vidaXL plugin.

Service niet beschikbaar

De vidaXL-server is tijdelijk niet beschikbaar.

Je kunt zelf niets doen om dit op te lossen, omdat het een probleem is bij de server van vidaXL. Probeer het later nog eens door de bestelling handmatig naar vidaXL te sturen via de product bulk acties.

Kon geen order aanmaken

Je mag geen bestellingen aanmaken voor die landcode.

Als je een dropshipping account aanmaakt bij vidaXL, moet je kiezen aan welk land je wilt verkopen. Dit betekent dat je alleen Een bestelling naar vidaXL versturen in dat land kunt doen. Voorkom deze fout door de landen te beperken die in je webshop kunnen bestellen.