Wat betekent Troubleshooting?

Wanneer je tegen een probleem aanloopt, kun je je webshop troubleshooten. Met deze stappen krijg je een beter idee van waar het probleem zit

Jerry Rakels avatar
Geschreven door Jerry Rakels
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Als je al ervaring hebt met WordPress en WooCommerce, zal het woord Problemen oplossen je waarschijnlijk bekend in de oren klinken. Maar wat betekent troubleshooting precies? Is dat niet iets wat ontwikkelaars moeten doen?

Debuggen zonder codering

Troubleshooting zal een ontwikkelaar helpen om het werkelijke probleem te begrijpen en zijn tijd voor het debuggen te verminderen. Bijvoorbeeld, je hebt de Adyen WooCommerce plugin geïnstalleerd en alle instellingen correct geconfigureerd. Wanneer je echter naar de kassa gaat, zie je een melding: Voordat je naar een ontwikkelaar rent, ga je eerst je webshop troubleshooten en je eigen stappen heroverwegen. Misschien heb je iets over het hoofd gezien tijdens de configuratie of misschien interfereert een andere plugin met de Adyen WooCommerce plugin.

Het is dus logisch om een aantal stappen te volgen, toch?

1. Controleer de configuratie van de betaalmethoden en Adyen WooCommerce plugin, misschien heb je iets over het hoofd gezien?

1. Het kan gebeuren dat je een selectievakje of configuratie mist of zelfs een plugin verkeerd configureert. Dat is OK, het kan iedereen overkomen, maar wees je eigen criticus voordat je een ontwikkelaar afluistert.

2. Deactiveer alle plugins behalve WooCommerce en de Adyen WooCommerce plugin.

1. Heeft dit het probleem opgelost? Dan weet je zeker dat een andere plugin het probleem veroorzaakt. Volg stap 3 om erachter te komen welke plugin het probleem veroorzaakt

3. Activeer elke plugin opnieuw en kijk wanneer het probleem zich weer voordoet.

1. Als je 1 plugin hebt geactiveerd en het probleem verschijnt weer, dan weet je zeker dat dit de plugin is die het probleem veroorzaakt.

Conclusie Troubleshooting

De plugin die het probleem veroorzaakt moet 1) compatibel worden gemaakt met de Adyen WooCommerce plugin of 2) worden verwijderd uit de webshop om Adyen te laten werken.

Plugins compatibel maken met de plugins van Woosa

Woosa probeert zoveel mogelijk van de meest gebruikte plugins compatibel te maken met hun plugins. WordPress heeft echter miljoenen gratis en premium plugins beschikbaar en het is niet mogelijk om alle plugins te ondersteunen. Daarom zullen we je in sommige gevallen adviseren om een plugin uit je WordPress map te verwijderen zodat de onze goed werkt.

Ervaar je problemen? Probeer eerst te troubleshooten!

Heb je op dit moment een probleem? Volg onze Troubleshooting Guide voordat je een ticket naar onze technische supportdesk stuurt. Dit bespaart u en ons veel tijd bij het onderzoeken en oplossen van problemen.