Troubleshooting Guide

Heb je een probleem met je Woosa-plugin? Troubleshooting en conflicttests zijn handig om uit te zoeken waarom je plugin problemen heeft.

Jerry Rakels avatar
Geschreven door Jerry Rakels
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Troubleshooting en conflicttests zijn handig om uit te zoeken waarom je Woosa-plugin problemen heeft. Heb je een probleem met je Woosa plugin? Wij helpen je om het op te lossen!

Meest voorkomende problemen met plugins

Volgens de algemene WooCommerce statistieken worden de meeste problemen veroorzaakt door:

• Verouderde software op je site

• Verkeerde serverinstellingen

• Conflict met je thema

• Conflict met een andere plugin

Verouderde software

Je WordPress website up-to-date houden met de nieuwste software releases is altijd noodzakelijk om te voorkomen dat je website gehackt wordt. Met software bedoelen we: de nieuwste versies van WordPress, WooCommerce, de Woosa plugins en ook je thema en andere plugins. Waarom? Omdat releases bugfixes of beveiligingspatches hebben die het huidige probleem oplossen. Dit vormt de basis van probleemoplossing en conflicttests.

Om te controleren of er updates beschikbaar zijn voor je website, ga je naar WooCommerce > Status > Systeemstatus. Software die verouderd is, wordt rood gemarkeerd zoals je kunt zien in het screenshot hieronder.

Hoe updaten

Zorg ervoor dat je de onderstaande stappen volgt voordat je besluit om verouderde software bij te werken:

1. Maak een volledige back-up van je site, database en (server)bestanden.

1. Vraag uw hostingbedrijf om hulp

2. Gebruik Jetpack Backup (het is gratis)

2. Ga naar Dashboard > Plugins, en update alle plugin(s) die verouderd zijn. Werk de Woosa plugin(s) nog niet bij.

3. Werk extensies die je bij Woosa hebt gekocht automatisch bij. Of kies ervoor om het handmatig te doen door de plugin(s) te downloaden van je Woosa-account en de plugin(s) handmatig te overschrijven via FTP in /wp-content/plugins/

4. Update WordPress naar de huidige versie. Een melding op je WordPress Dashboard laat je weten of er een update beschikbaar is.

5. Update je thema bij naar de huidige versie. Neem contact op met de auteur om te zien of je de nieuwste versie gebruikt.

Plugin en thema conflicten

Veel van de problemen die we ontvangen zijn gerelateerd aan problemen die worden veroorzaakt door conflicten met thema's en plugins van derden. Hieronder leggen we uit hoe je probleemoplossing en conflicttesten uitvoert om te bepalen waar het probleem vandaan komt.

Thema en plugin conflicten oplossen:

1. Schakel over naar een standaard WordPress-thema, zoals ons gratis Storefront-thema of een standaard WordPress-thema, om te zien of het probleem zich nog steeds voordoet. Als het probleem zich niet meer voordoet, neem dan contact op met de ontwikkelaar van je thema. Er kan een update zijn die het probleem oplost.

Als het probleem zich blijft voordoen met een standaardthema, ga dan naar de volgende stap.

2. Deactiveer tijdelijk al je plugins, behalve WooCommerce en de Woosa-plugin(s) die problemen geven. Lost dat het op?

• Zo ja, dan is er waarschijnlijk een conflict met een van de uitgeschakelde plugins. Om vast te stellen welke dat is, activeer je de plugins opnieuw (een voor een), herhaal je de handelingen die je hebt uitgevoerd toen het probleem zich voordeed en kijk je of het probleem zich opnieuw voordoet.

• Als het probleem zich blijft voordoen met een standaardthema en geen extra plugins geactiveerd, ga dan naar de volgende stap.

3. Vraag ons supportteam om hulp en we zullen het onderzoeken en advies geven. Geef ons zoveel mogelijk informatie. Het beantwoorden van deze vragen zal het proces versnellen:

• Wanneer heb je het probleem precies opgemerkt?

• Zijn er onlangs updates toegepast op je website?

• Ben je van thema veranderd of heb je het ontwerp aangepast?

• Heb je nieuwe plugins geïnstalleerd?

• Kan het probleem op meerdere apparaten worden herhaald?

• Doet het probleem zich voor in één browser of allemaal?

• Zie je een specifieke foutmelding? Maak een screenshot.

Troubleshooting

Fatal errors

Fatale foutmeldingen vertellen je meestal het pad, inclusief de naam van de plugin of het thema dat de fout veroorzaakt. Dit helpt om te achterhalen waar/wat je moet repareren.

System status

De pagina Systeemstatus van WooCommerce biedt een schat aan informatie over versies, sjabloonwijzigingen en geheugen. Ga om toegang te krijgen naar WooCommerce > Status > Systeemstatus

Items die actie vereisen zijn rood gemarkeerd. Denk hierbij aan het updaten van het geheugen, het correct aanmaken van pagina's of het bijwerken van verouderde plugins.