Hoe synchroniseer ik producten?

Dit artikel legt uit hoe je BigBuy producten kunt synchroniseren in je WooCommerce webshop.

Jerry Rakels avatar
Geschreven door Jerry Rakels
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Dit artikel legt uit hoe je BigBuy producten kunt synchroniseren in je WooCommerce webshop en hoe je productfilters kunt aanpassen zoals:

• Prijsmarges

• Filter producten op SKU

• Producten die niet op voorraad zijn uitsluiten/opnemen

en nog veel meer.

Voordat we beginnen moet de plugin geautoriseerd zijn met je BigBuy API key en geactiveerd met je Woosa license key. Als je dat nog niet gedaan hebt, bekijk dan eerst dit artikel.

Synchroniseer producten

Dus om te beginnen met het synchroniseren van producten in je winkel met de BigBuy plugin, volg je deze stappen:

1. Log in op je WordPress backend en navigeer naar de BigBuy plugin instellingen

2. Klik dan op je Synchronisatie tab

3. Selecteer welke feed taal en klik op Klik om de categorielijst op te halen om de lijst met selecteerbare categorieën op te roepen (dit kan even duren, vernieuw ook je browser pagina)

4. Zodra de lijst met categorieën zichtbaar is, kun je beginnen met het selecteren van de gewenste categorieën

Product filters en meer

Als alle gewenste categorieën zijn geselecteerd, kunnen we verder gaan met het configureren van enkele productfilters voor je producten. Onder de categorielijst hebben we de volgende tabbladen met configureerbare opties:

• Algemene instellingen

• Bestellingen verzenden

• Voorraad offset bewaren

• Producten instellen als concept

• Track & trace op e-mail van klant

• Niet-beschikbare producten weggooien

• Producttype toevoegen in de titel

• Betalingsmethode (Selecteer de betalingsmethode die je wilt dat de leverancier gebruikt om je bestellingen af te rekenen).

• Filters (Gebruik filters om de producten te beperken die moeten worden opgehaald en gesynchroniseerd uit de feed)

• Min. B2B prijs

• Max. B2B prijs

• Niet op voorraad

• Nabestelling

• Prijs (Kies hoe de prijs wordt gedefinieerd in je shop. Let op: als er producten zijn waarvoor het geselecteerde prijstype niet beschikbaar is, dan wordt de B2B-prijs gebruikt met de extra waarde die je hebt gedefinieerd).

• Gebruik als prijs

• Toevoeging percentage aan B2B prijs

• Vaste waarde toevoegen aan B2B prijs

• Naar boven afronden

• Belasting (Als je WooCommerce Belasting niet hebt ingeschakeld, moet je hier het belastingtarief definiëren dat zal worden gebruikt in de prijsberekening).

• Creëer belastingklasse

• Productinformatie (Selecteer welke productinformatie moet worden bijgewerkt telkens als deze in de feed wordt gewijzigd).

• Voorraad

• Prijs

• Titel

• Beschrijving

• Afmetingen

• Attributen

• Categorieën

• Verzendmethode (Selecteer de verzendmethode die je wilt dat BigBuy gebruikt bij de levering van de bestellingen).

• Gebruik een voorgedefinieerde lijst (Het gebruik van een voorgedefinieerde lijst van vervoerders betekent dat de plugin controleert welke vervoerder een beschikbare lijst van verzendopties heeft voor de producten die door een klant zijn besteld. Zodra die vervoerder is gevonden dan wordt de goedkoopste optie gebruikt wanneer de bestelling naar BigBuy wordt gestuurd. Dit gezegd hebbende kun je je eigen prioriteit (van boven naar beneden) van de onderstaande lijst definiëren door middel van drag and drop actie).

• Gebruik de goedkoopste optie (Deze optie instrueert de plugin om de hele lijst van vervoerders te controleren en de goedkoopste optie te kiezen die is gevonden op basis van de bestelde producten).