Verzenden via bol.com
Verzenden via bol.com Guide

Verzenden via bol.com is een koppeling tussen jouw bol.com verkoopaccount, WooCommerce en de integrator.

Jerry Rakels avatar
Geschreven door Jerry Rakels
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Dit is een gratis plugin in samenwerking met bol.com.

Verzenden via bol.com is een koppeling tussen jouw bol.com verkoopaccount, WooCommerce en de integrator zoals Channable, ChannelEngine, Effect Connect en velen andere.

Als je een verkoper bent bij bol.com en betere verzendtermijnen wil aanbieden, kun je kiezen voor Distribution by bol.com. Dit betekent dat je kunt kiezen voor verzendlabels, die beloftes doen als:

• Vandaag besteld, morgen in huis

• Besteld voor, XX;XX is morgen huis

Voor deze manier van verzenden werkt bol.com samen met PostNL, Instabox en vele andere verzendpartijen.

Integrators

Helaas werkte Verzenden via bol.com nog niet naadloos met integrators, tot nu. Daarom is de Verzenden via bol.com – WooCommerce plugin ontwikkeld.

Functionaliteiten

• De plugin haalt het bol.com bestelling ID op vanuit de integrator en controleert of het om een VVB bestelling gaat.

• De plugin plaatst de Track & Trace code in het veld waarin de integrator hem verwacht, zodat zij de bestelling kunnen voltooien bij bol.com.

Lijst van ondersteunde marketplace integrators

De plugin ondersteunt alle marketplace integrators, zolang ze gebruik maken van de Custom Fields in WooCommerce. We hebben getest met de volgende:

• Channable

• Effect Connect

• ChannelEngine

• ProductFlow

• ESS

Plugin installeren in WordPress

Je kunt gratis de plugin downloaden vanuit de WordPress repository.

1. Log in je WordPress backend

2. Ga naar Plugins en klik op Add New

3. Rechtsboven in de zoekbalk type je in 'Delivery via Bol.com'

4. Kies voor de plugin Delivery via Bol.com by Team WSA

5. Klik op Install en vervolgens Activate

Autorisatie

Om te kunnen beginnen, dienen we eerst de plugin te autoriseren met je bol.com account. Dit kan heel makkelijk door de volgende stappen te volgen:

Client ID & Secret aanmaken

1. Log in je bol.com account

2. Klik rechtsboven op je bedrijfsnaam en kies voor Instellingen

3. Vervolgens Diensten -> API instellingen

4. Voeg als eerst de Technisch Persoon toe als dat nog niet is gedaan en ga akkoord met de API Terms of Service. Klik als laatste op Opslaan

5. Onder het kopje Client credentials voor de Retailer API klik op Aanmaken

6. Vul de naam van je nieuwe API gebruiker in (Bijvoorbeeld Woosa of WooCommerce) en klik op Aanmaken

Zoals je kunt zien is er een Client ID & Secret aangemaakt, deze gaan we gebruiken om de plugin in WooCommerce te autoriseren.

Plugin autoriseren

1. Log in je WordPress backend

2. Ga naar WooCommerce -> Instellingen -> Verzenden via bol.com

3. Klik op het mini tabje Autorisatie

4. Ga naar je bol.com account en kopieer de Client ID & Secret

5. Vul beide gegevens in de plugin velden:

1. Client ID

2. Secret

6. Klik als laatste op Click to authorize

De plugin is nu geautoriseerd met je bol.com account, en we kunnen de algemene instellingen invullen.

General settings

In het tabje General settings, vinden we de volgende twee velden die belangrijk zijn:

• Order ID source

• Track & Trace source

Order ID source

De metadata key waar de Order ID van bol.com is opgeslagen. Dit kan meerdere custom fields zijn gescheiden met komma's.

Track & Trace source

De metadata key waar de plugin de Track & Trace code opslaat.

Heartbeat

De standaard cronjob van WordPress is afhankelijk van website bezoekers om de achtergrondtaken te verwerken. Geen bezoekers op de website betekent dat onze plugin zijn taken niet op het juiste tijdstip uitvoert, wat vertragingen veroorzaakt. Het gebruik van een externe cronjob zorgt ervoor dat onze plug-in goed werkt.

Als je deze optie activeert, dien je dus een cron job op je server in te stellen die de cron job URL pingt. We bieden ook als service aan om dit in te stellen op onze server, contacteer daarvoor Support!

VVB orders in WooCommerce

De VVB bestellingen worden in WooCommerce > Bestellingen geïmporteerd. Door de filter kun je zien of het wel of niet om een VVB bestelling gaat:

Verzendlabels downloaden in Bulk

Je kunt de verzendlabels in bulk downloaden voor je bestellingen.

1. Selecteer een of meerdere bestellingen

2. Klik op Bulk actions -> Verzenden via bol.com: Create shipping label with the recommended delivery option

3. Klik op Toepassen

De plugin maakt nu een bestand per verzendlabel aan die je kan downloaden bovenaan in je scherm (je krijgt een melding te zien).