How does the Content Connection work?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met de bol.com Content Connection is het mogelijk om unieke EAN's te publiceren op het bol.com platform. Voordat je de content kunt uploaden, moet je echter eerst de productinformatie invullen. Dit is opgedeeld in twee delen:

• Verplichte velden (productinformatie die verplicht moet worden ingevuld voordat deze kan worden gepubliceerd)

• Optionele velden (productinformatie die niet verplicht moet worden ingevuld voordat deze kan worden gepubliceerd)

In dit artikel leggen we precies uit hoe je met de Content Connection werkt.

Categorie mapping

Voordat je nieuwe EAN's kunt publiceren, moet je je WooCommerce-categorieën koppelen aan die van bol.com.

1. Ga naar de bol.com plugin instellingen

2. Klik op het tabblad Contentverbinding.

3. Je bent meteen op de category mapping-pagina

4. Selecteer de Inhoudstaal, ofwel Nederlands of Frans en klik op Categorieën verzamelen.

5. Klik onder de kop Bol.com-categorieën op Selecteren.

6. De knop Selecteer wordt vervangen door een vervolgkeuzemenu, klik erop en selecteer of zoek de bol.com-categorie

7. Klik op Verbinden

Categorieën configureren

Nadat je bepaalde WooCommerce-categorieën hebt gekoppeld aan bol.com, kun je elke WooCommerce-categorie vooraf vullen met informatie. Deze bevat de Verplichte velden & Optionele velden zodat je niet elk product handmatig hoeft in te vullen met deze informatie. In plaats daarvan haalt de plugin de informatie uit de vooraf ingevulde categorie.

1. Ga naar de bol.com plugin instellingen

2. Klik op het tabblad Contentverbinding.

3. Je bent meteen op de category mapping-pagina

4. Klik rechts van een categorie op Configureren

5. Er verschijnt een scherm en van daaruit kun je de velden Verplicht & Optioneel configureren.

1. De verplichte velden moeten worden ingevuld, anders weigert bol.com het product.

2. De optionele velden zijn niet verplicht, maar in sommige gevallen is het beter om ze in te vullen om te voorkomen dat er niet genoeg productinformatie op bol.com staat.

6. Tenslotte, als alles is ingevuld, scroll je naar beneden en klik je op Save Config

Producten publiceren

Na het configureren van de categorieën kun je direct beginnen met het publiceren van nieuwe producten op bol.com.

1. Ga naar de productpagina in WooCommerce

2. Selecteer de producten die je wilt publiceren

3. Klik op Bulkactie: bol publiceren om de gewenste producten te publiceren

4. Nadat je de producten hebt gepubliceerd, hebben ze eerst de status Verwerken en uiteindelijk Geen inhoud.

5. Ga naar de bol.com plugin Instellingen -> Inhoud verbinding -> Inhoud uploaden en zoek daar je product(en) op.

6. Klik op Inhoud beheren en vul het product in met alle Verplichte velden als dat nog nodig is, en ook Optionele velden (Aanmerking: als je de categorieën al hebt geconfigureerd, zijn de meeste velden waarschijnlijk al ingevuld).

7. Nadat je klaar bent, scroll je naar beneden en klik je op o Inhoud uploaden

8. De producten verschijnen eerst op het tabblad Verwerken en van daaruit ga je naar Afgewezen of Geüpload.

Geweldig, je hebt met succes unieke producten geüpload naar bol.com!