Hoe kan ik een nieuw product/EAN-code toevoegen aan bol.com?
Hoe kan ik een nieuw product/EAN-code toevoegen aan bol.com?

Hoewel bol.com al veel producten aanbiedt, kan het voorkomen dat jouw product nog niet op bol.com wordt verkocht.

Jerry Rakels avatar
Geschreven door Jerry Rakels
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Hoewel bol.com al veel producten aanbiedt, kan het voorkomen dat jouw product nog niet op bol.com wordt verkocht. Dit gebeurt vooral als je een eigen merk of whitelabel product verkoopt. In dat geval moet je het product op bol.com aanmaken, inclusief de inhoud zoals afbeeldingen, titel, omschrijving en productattributen.

Het zou veel tijd kosten om dit handmatig te doen, terwijl alle inhoud al beschikbaar is in WooCommerce. Daarom kun je gebruik maken van de Content Connection binnen onze bol.com WooCommerce plugin. In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe je geheel nieuwe producten vanuit WooCommerce naar bol.com kunt publiceren.

EAN-codes kopen

Voordat je kunt beginnen met het publiceren van producten op bol.com, heb je EAN-codes nodig. Je kunt EAN-codes kopen op verschillende websites, we hebben er hieronder een paar genoemd:

• ean-barcode.nl

• EANverkoper.nl

In beide gevallen ontvang je binnen een paar minuten na aankoop een lijst met nieuwe EAN-codes. Zodra een EAN-code is gebruikt, identificeert deze vanaf dat moment het product dat u eraan hebt gekoppeld.

WooCommerce verbinden met bol.com categorieën

De volgende stap is het koppelen van WooCommerce-categorieën aan bol.com-categorieën.

1. Ga naar je WordPress-dashboard

2. Ga naar bol.com > Instellingen > Inhoudsverbinding > Instellingen

3. Selecteer je inhoudstaal en klik op Categorieën ophalen

4. Verbind een bol.com-categorie met elke WooCommerce-categorie door op de knop Selecteren te klikken.

Het is belangrijk om ten minste alle WooCommerce-categorieën aan te sluiten waarvan je nieuwe producten wilt publiceren.

Alle productattributen verbinden

Verplichte velden

Om de productinhoud naar bol.com te kunnen sturen, moet je in ieder geval de verplichte velden van de bol.com-categorie koppelen. Klik hiervoor op de knop Configureren achter de betreffende categorie.

In het linkerpaneel zie je de verplichte velden en in het rechterpaneel de optionele velden. Alle velden kunnen worden gekoppeld aan een standaardveld in WooCommerce (de producttitel bestaat bijvoorbeeld al in WooCommerce), een aangepast veld of een productkenmerk dat je zelf hebt gemaakt.

Zodra alle verplichte velden zijn gekoppeld, kun je het product publiceren op bol.com.

Optionele velden

Hoewel een product al op bol.com kan worden gepubliceerd - met alleen de verplichte velden - raden we je aan om ook de optionele velden in te stellen. bol.com beoordeelt je inhoud op basis van de hoeveelheid beschikbare informatie. Hoe meer informatie je hebt toegevoegd, hoe beter het wordt beoordeeld en getoond op bol.com.