Alle collectiesMarktplaatsFAQ
Hoe publiceer ik een advertentie?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe je een advertentie vanuit WooCommerce publiceert op Marktplaats. Zorg er eerst voor dat WooCommerce geautoriseerd is bij Marktplaats, doorloop dan eerst dit artikel.

Algemene instellingen

Voordat je je advertenties plaatst, kun je al enkele algemene instellingen configureren, zoals Prijstype, Aanhef, Verkopersnaam, enz. Deze instellingen kunnen ook op productniveau worden geconfigureerd.

1. Ga in WordPress naar WooCommerce -> Instellingen

2. Dan tab Marktplaats

3. Op het tabblad Algemene instellingen kun je een aantal velden voor de advertenties configureren:

• Type prijs

• Begroeting

• Naam verkoper

• Toon je e-mailadres in de advertentie.

• Verzendmethode

• Schip

• Verzendkosten

• Verzendtijd

• Pickup

• Afhaallocatie verzenden

• Klik ten slotte op Wijzigingen opslaan.

• Beschrijving voettekst

• Telefoonnummer

• Algemene website url

• Pauzeer je producten als ze niet op voorraad zijn

Categorie in kaart brengen

Je moet ook je webshopcategorieën koppelen aan die van Marktplaats.

1. Ga in WordPress naar WooCommerce -> Instellingen

2. Dan tab Marktplaats

3. Klik op het minitabblad Category Mapping

4. Klik onder het kopje Marktplaats op het dropdownmenu en zoek de gewenste categorie op

5. Herhaal stap 4 voor je webshopcategorie die je wilt koppelen aan Marktplaats

6. Je kunt ook de kosten per klik per categorie instellen

7. Klik ten slotte op Wijzigingen opslaan.

Een advertentie publiceren

De volgende stap is het publiceren van de advertenties, vanuit het productoverzicht.

1. Ga in WordPress naar de Producten pagina

2. Selecteer de producten waarvoor je wilt adverteren

3. Ga naar Bulkacties en klik op Marktplaats: publiceren..

4. Geslaagd! De advertenties worden op Marktplaats geplaatst.