Alle collectiesvidaXLFAQ
Preserve Stock Offset

Om te voorkomen dat je producten in je webshop verkoopt die bij vidaXL al niet meer op voorraad zijn, kun je de instelling Voorraad bewaren

Jerry Rakels avatar
Geschreven door Jerry Rakels
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Om te voorkomen dat je producten in je webshop verkoopt die bij vidaXL al niet meer op voorraad zijn, kun je de instelling Voorraad Offset bewaren gebruiken. Ga naar WordPress dashboard > vidaXL tab > Synchronisatie > Algemene Instellingen en vul een getal in het invoerveld in. Weet je niet zeker hoe je deze instelling moet gebruiken? We leggen je graag uit waarom we deze instelling hebben geïntroduceerd.

Zoals je misschien al hebt gemerkt, heeft vidaXL veel webwinkels die hun dropshipping-oplossing gebruiken. Dit betekent dat je wereldwijd veel concurrentie hebt met dezelfde productcatalogus. Dit betekent ook dat een product nu een voorraad van 8 kan hebben, maar binnen een paar minuten niet meer op voorraad kan zijn. Die situatie zal zich vooral voordoen bij populaire producten.

Bovendien werkt vidaXL de voorraad maar eens per 30 minuten bij, waardoor er een kleine vertraging optreedt in de voorraad in je webshop. Om te voorkomen dat je producten verkoopt die al niet meer op voorraad zijn, hebben we de instelling Voorraad bewaren geïntroduceerd. Wat doet het? Laten we het beschrijven met een voorbeeld:

• Stel, je verkoopt een eettafel met SKU-nummer 321669. Dit is een zeer populaire eettafel. Het is 13:31 en op dit moment is de voorraad bij vidaXL 8. VidaXL zal de voorraad pas rond 14:00 weer bijwerken.

• In die korte periode hebben echter 10 andere webwinkels het product met SKU-nummer 321669 verkocht. Dit betekent dat het werkelijke voorraadniveau -2 is in plaats van 8. Al 2 webwinkels moeten hun klanten teleurstellen.

• Toch zal je webshop nog steeds een voorraadniveau van 8 aangeven en daarom denken klanten nog steeds dat ze het product kunnen kopen. Stel, een klant heeft het product gekocht.

• Pas als je de bestelling naar vidaXL stuurt, kom je erachter dat vidaXL dit product niet meer kan leveren omdat het niet op voorraad is. Je moet dan contact opnemen met je klant, waardoor je hem teleurstelt en omzet misloopt.

We hadden deze situatie kunnen voorkomen door bijvoorbeeld de Voorraad op voorraad Offset met waarde 10 te configureren. Dit betekent dat wanneer een product voorraadniveau 10 of lager bereikt in je webshop, het product uit voorraad wordt genomen.

We doen ons uiterste best om de voorraadniveaus zo snel mogelijk bij te werken, maar we hebben te maken met het aantal webwinkels dat vidaXL gebruikt en de vertragingen van vidaXL zelf. Daarom hebben we de Preserver Voorraad Offset setting geïntroduceerd zodat we teleurstellingen en omzetverlies zoveel mogelijk kunnen voorkomen.