Hoe verhoog ik de WP_MEMORY_LIMIT

Het hebben van voldoende werkgeheugen is belangrijk voor je WordPress website. Als je niet genoeg geheugen hebt, zal je site trager worden.

Jerry Rakels avatar
Geschreven door Jerry Rakels
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het hebben van voldoende (werk)geheugen is belangrijk voor je WordPress website. Wanneer er te weinig geheugen beschikbaar is, kan de website traag reageren en kan bijvoorbeeld het importeren van producten veel langer duren dan normaal.

Er is een foutmelding die hiermee te maken heeft: "Fatal error WP memory limit exhausted" als je deze foutmelding ziet moet je dit ook verhogen.

Om het geheugen van je WordPress website te vergroten moet je inloggen op je FTP server. Vervolgens kun je het bestand wp-config.php openen in de root directory van je server. Hier kun je dan de onderstaande code toevoegen.

// set WordPress memory define('WP_MEMORY_LIMIT', '512M');