Hoe los ik een cURL 52 error op?

U als klant dient deze foutmelding niet aan uw kant op te lossen, dit dient aan de kant van de hosting te gebeuren.

Jerry Rakels avatar
Geschreven door Jerry Rakels
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Heeft u de volgende fout in uw winkel gezien? Lees dit artikel om dit op te lossen:

curl: (52) Empty reply from the server

U als klant dient deze foutmelding niet aan uw kant op te lossen, dit dient aan de kant van de hosting te gebeuren.

Wanneer deze fout in de logboeken verschijnt, weet u dat deze servergerelateerd is. Het wordt geregistreerd omdat het een indicatie is dat er een antwoord van nul lengte is ontvangen van uw server. Het is een gesloten TCP-verbinding waarbij geen HTTP-payload is verzonden. Nadat de libcurl een verzoek heeft verzonden en geen reactie heeft ontvangen, wordt de fout 'curl: (52) Empty reply from the server’ geregistreerd.

Hieronder leg ik per oorzaak uit wat de oorzaken kunnen zijn en welke oplossing daarbij komt

• Wanneer je cURL gebruikt met een assignment for port in de URL

We raden je aan een andere port te gebruiken

• De log kan niet gemaakt worden door een server redirection

Voer het command uit door curl-L te gebruiken

• Het gebruiken van een oudere versie van libcurl kan de oorzaak van de error zijn

We raden je aan om de libcurl versie bij te werken naar de meest recente

• Als je website geen loopback request in WordPress kon afronden, kan dat ook je scheduled actions beïnvloeden

Voeg de volgende code toe om het Cron job te gebruiken waarmee deze fout in het algemeen kan worden opgelost:

define(‘ALTERNATE_WP_CRON’, true);
  • Iets van een firewall blokkeert de functionaliteit

Controleer je firewall regels en dat HTTP en HTTPS etc zijn geactiveerd via de firewall

• De laatste oorzaak kan zijn wanneer de curl een HTTP verwacht, maar je server doet HTTPS

Als dit het geval is, gebruik dan HTTPS i.p.v HTTP