Hoe kan ik de upload_max_filesize verhogen?

Je kunt de upload_max_filesize verhogen in de bestanden .htaccess, php.ini, wp-config en function.php. Lees het artikel om te leren hoe.

Jerry Rakels avatar
Geschreven door Jerry Rakels
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het kan gebeuren dat tijdens het importeren van bijvoorbeeld producten, bestanden niet worden geüpload omdat het bestand te groot is. Gelukkig kunnen we de upload_max_filesize in WordPress verhogen.

Huidige upload_max_filesize ophalen

Om de upload_max_filesize te verhogen, moeten we eerst de huidige hoogte ophalen bij WordPress. Ga hiervoor in de backend van je WordPress website naar Media > Nieuw bestand. Onder de knop Bestand selecteren staat bijvoorbeeld 'Maximale bestandsgrootte van upload: 19 MB'.

We weten nu dat we de maximale bestandsgrootte hoger moeten instellen dan 19 MB.

Zo verhoog je de upload_max_filesize

1) .htaccess

Je kunt de upload_max_filesize verhogen via je .htaccess bestand. Je vindt dit bestand via je FTP-server in de hoofdmap van WordPress. Heb je dit bestand gevonden? Voeg dan onderstaande code toe.

php_value upload_max_filesize 64M

2) php.ini

Een andere optie is om de onderstaande code toe te voegen aan het php.ini bestand. Dit kun je ook vinden op je FTP-server in de hoofdmap van WordPress. Als het bestand nog niet bestaat - wat meestal het geval is - kun je het zelf maken en toevoegen aan de hoofdmap van je WordPress website.

upload_max_filesize = 64M

3) wp-config.php

Natuurlijk kunnen we voor deze aanpassing weer de wp-config.php gebruiken. Deze vind je ook in de hoofdmap van je WordPress website op je FTP server. Voeg onderstaande code toe aan de wp-config.php om de maximale bestandsgrootte te verhogen.

@ini_set( ‘upload_max_size’ , ‘100M’ );

4) functions.php

Je raadt het al, dit bestand vind je ook in de hoofdmap van je WordPress website op de server. Voeg de onderstaande code toe om de upload_max_filesize te verhogen.

@ini_set( 'upload_max_size', '64M');