Marktplaats
Errors
Marktplaats foutmeldingen

Bij het gebruik van de Markplaats plugins kun je een aantal fouten tegenkomen.

Jerry Rakels avatar
Geschreven door Jerry Rakels
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Autorisatiefouten

Een van de eerste stappen bij het instellen van de Marktplaats WooCommerce plugin, is het autoriseren van je Marktplaats Pro account bij WooCommerce. Tijdens dit proces kun je echter fouten tegenkomen. We hebben ze hieronder vermeld inclusief de oplossing.

Code

Foutmelding

Schermafbeelding

Oorzaak

Oplossing

Winkel is niet geregistreerd

1) De permalinks zijn ingesteld op Plain

2) Er is geen geldig SSL-certificaat probleem geïnstalleerd. Je zou een foutmelding kunnen zien zoals: cURL Error: SSL-certificaat probleem: niet in staat om lokale issuer certificaat.

3) De logs tonen: Response body heeft ongeldige JSON.

1) Ga in je WordPress dashboard naar Instellingen > Permalinks en stel je permalinks in op iets anders dan Plain. Probeer opnieuw om te autoriseren.

2) Activeer en installeer een SSL-certificaat via je hostingprovider en probeer het opnieuw.

3) Dit kan 2 verschillende oplossingen hebben. Het heeft ofwel te maken met de permalinks instelling of de toegang tot de WooCommerce REST API wordt geblokkeerd door een firewall, server of hosting provider.
3.1) Ga in je WordPress dashboard naar Instellingen > Permalinks en configureer je permalinks op iets anders dan Plain. Probeer opnieuw te autoriseren.
3.2) Controleer bij uw hosting provider wat de WooCommerce REST API blokkeert en zorg ervoor dat het wordt gedeblokkeerd. Probeer opnieuw te autoriseren, zodra dit is gedaan.

nul

Uw website heeft geen geldig SSL-certificaat.

Activeer en installeer een SSL-certificaat via je hostingprovider en probeer het opnieuw.

403

Verboden

1) Corrupt .htaccess-bestand

2) De serverfirewall blokkeert alle verzoeken van de Woosa midlayer server

1) Er kunnen veel redenen zijn waarom een .htaccess-bestand corrupt is. Het kan bijvoorbeeld al gebeuren door het installeren van een nieuwe plugin. Gelukkig is het eenvoudig op te lossen!

Log in op de hoofdmap van je WordPress installatie via FTP en hernoem het .htaccess bestand naar .htaccess_old. Ga vervolgens naar je WordPress dashboard > General > Permalinks en klik op opslaan. Dit genereerde een nieuw en schoon .htaccess bestand. Je kunt dit controleren door opnieuw naar de hoofdmap van je WordPress installatie te gaan via FTP.

Probeer daarna opnieuw op de knop Klik om te registreren te klikken.

2) Om dit probleem op te lossen adviseren we om de Woosa midlayer IP adressen te whitelisten op server niveau. Je kunt de IP adressen hieronder vinden:

• 134.209.95.251

• 68.183.1.242

• 167.99.37.121

• 167.99.32.180

We gebruiken poorten 80 en 443.

Productfouten

Code

Foutmelding

Schermafbeelding

Oorzaak

Oplossing

Ongeldig refresh_token

De API-verbinding tussen WooCommerce en je Marktplaats Pro-account mist een refresh_token.

Volg de volgende stappen om dit probleem op te lossen:

• Ga naar WooCommerce > Instellingen > Marktplaats > Autorisatie > Klik om de autorisatie in te trekken

• Klik op machtigen om de machtiging te vernieuwen en dus refresh_token

Probeer opnieuw het product te publiceren dat die refresh_token foutmelding gaf.