Hoe activeer ik de Adyen webhooks?

Het activeren van Adyen webhooks is noodzakelijk om actuele betaalstatussen te ontvangen. We leggen je graag uit hoe je deze activeert.

Jerry Rakels avatar
Geschreven door Jerry Rakels
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het activeren van Adyen webhooks is noodzakelijk om actuele betaalstatussen te ontvangen. We leggen je graag uit hoe je deze activeert.

1. Log in op uw Adyen account om de webhooks te activeren

2. Ga vervolgens naar Ontwikkelaars -> Webhooks

3. Klik op de pagina Webhooks op (+) Webhook rechtsboven in het scherm.

4. Er verschijnt nu een scherm, klik onder het kopje Aanbevolen webhooks op Standaard melding -> Toevoegen

5. Voer onder Serverconfiguratie de volgende informatie in:

6. Voer onder Authenticatie een gebruikersnaam en wachtwoord naar keuze in.

7. Klik op de knop Configuratie opslaan

Ben je klaar in je Adyen account? Dan moet je de aangemaakte gebruikersnaam en wachtwoord in stap 6 invullen in WooCommerce. Ga hiervoor naar WooCommerce -> Instellingen -> Adyen tab -> mini-tab Webhooks en vul de gegevens in. Vergeet niet te klikken op Wijzigingen opslaan.

Gebruik je de betaalmethode Boleto?

Herhaal vervolgens bovenstaande stappen voor de Boleto Bancario Pending Notification. Gebruik hierbij exact dezelfde gebruikersnaam en hetzelfde wachtwoord.