Waarom staat mijn bestelling op In afwachting van betaling?

Het komt soms voor dat de WooCommerce bestelstatus blijft hangen op In afwachting van betaling, hier leggen we uit hoe je dit kunt oplossen.

Jerry Rakels avatar
Geschreven door Jerry Rakels
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het komt soms voor dat de WooCommerce bestelstatus blijft hangen op In afwachting van betaling, hier leggen we uit hoe je dit kunt oplossen.

Belangrijk: als je de webhooks nog niet hebt geconfigureerd, bekijk dan eerst dit artikel.

De gebruikersnaam of het wachtwoord komt niet overeen

De eerste en meest voorkomende reden is dat de gebruikersnaam/wachtwoord niet correct is geconfigureerd. Dit betekent dat wat je hebt ingevuld in de Adyen webhook als gebruikersnaam/wachtwoord, niet overeenkomt met de gebruikersnaam/wachtwoord in de Adyen plugin in WooCommerce.

Als dit het geval is, dan vind je de fout in de WooCommerce log (WooCommerce -> Status -> Logboeken -> Adyen):

Notifications could not be authenticated, please check username/password!

Je ziet ook wat de gebruikersnaam/wachtwoord is in Adyen versus in WooCommerce, zodat je gemakkelijk het verschil kunt zien:

Als test heb ik de webhook expres verkeerd aangemaakt en een testbetaling gedaan. In het bovenstaande screenshot miste ik ÊÊn teken in de plugin.

De [authorization] header ontbreekt

De tweede reden is dat de [Authorization] header ontbreekt en dit gebeurt op serverniveau. Neem in dit geval dus altijd contact op met je hostingprovider en vraag hen om het in te schakelen.

Nogmaals, we kunnen dit vinden in de WooCommerce logs (WooCommerce -> Status -> Logs -> Adyen). Een voorbeeld van hoe de [Authorization] header eruit zou moeten zien:

Kom je er niet uit? Je kunt altijd een bericht sturen naar het ondersteuningsteam via de chatballon rechtsonder 🎈 Support to the rescue 👨‍đŸ’ģ 👩‍đŸ’ģ