Hoe werkt mijn BigBuy Dropshipping-account?

In dit artikel leggen we uit hoe je BigBuy Dropshipping-account werkt en wat je ermee kunt doen.

Jerry Rakels avatar
Geschreven door Jerry Rakels
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In dit artikel leggen we uit hoe je BigBuy Dropshipping-account werkt en wat je ermee kunt doen.

Account aanmaken

Heb je nog geen BigBuy Dropshipping-account? Je kunt eenvoudig een account aanmaken via bigbuy.eu.

Om BigBuy met onze WooCommerce plugin te laten werken, heb je bij BigBuy het E-commerce Pack nodig. Hiervoor brengen ze je ā‚¬69,00 per maand in rekening voor hun dropshipping platform. Deze kosten komen bovenop je abonnement bij Woosa. Gelukkig heeft Woosa een kortingscode voor BigBuy en dat is DISCOUNT20, hiermee krijg je 20% korting op BigBuys abonnement.

Inloggen op je account

Als je al een account hebt aangemaakt bij BigBuy, kun je eenvoudig inloggen via: https://www.bigbuy.eu/en/. Je komt dan terecht in het BigBuy Dropshipping dashboard waar je naast je accountgegevens ook je bestellingen en saldo kunt zien.

De BigBuy API key

Om producten en forward (dropshipping) orders vanuit WooCommerce direct naar BigBuy te kunnen synchroniseren, hebben we de API key van je BigBuy account nodig. Deze sleutel dien je in te vullen bij de instellingen van de plugin. Benieuwd naar deze instellingen? Raadpleeg de gebruikershandleiding van de BigBuy Dropshipping plugin voor WooCommerce.

Om je BigBuy API key op te vragen volg je deze stappen:

1. Ga naar het configuratiescherm van je BigBuy Dropshipping-account

2. Kies in het linkermenu voor Mijn account

3. Ga naar de tab Synchroniseren met BigBuy

4. Onder de sectie API key vind je de API key voor zowel productie als sandbox.

5. Kies de productie API key, onze plugin ondersteunt op dit moment nog geen sandbox mode.

Bestellingen automatisch naar BigBuy sturen

Ondanks het feit dat de BigBuy WooCommerce plugin automatisch bestellingen naar BigBuy overboekt, moet je er toch voor zorgen dat je PayPal hebt gekoppeld aan je BigBuy account of dat je genoeg geld in je Moneybox hebt. Hoe doe je dit?

PayPal

PayPal wordt automatisch geconfigureerd wanneer je je E-commerce Pack betaalt (wat verplicht is) via PayPal.

Moneybox

1. Ga naar je BigBuy account en klik op Moneybox in het linkermenu.

2. Ga naar de tab Geld storten

3. Kies een minimale hoeveelheid van ā‚¬300 om in je Moneybox te storten en klik op Storten.

4. Nadat je op de knop storten hebt geklikt, ontvang je een e-mail met instructies waar je je storting naartoe moet overmaken.

Kom je er niet uit? Je kunt altijd een bericht sturen naar het ondersteuningsteam via de chatballon rechtsonder šŸŽˆ Support to the rescue šŸ‘Øā€šŸ’» šŸ‘©ā€šŸ’»