Wat is de Heartbeat optie in de plugin instellingen?

We hebben ontdekt dat de meeste van onze klanten 'hangende' geplande acties hebben die niet op tijd worden verwerkt.

Jerry Rakels avatar
Geschreven door Jerry Rakels
Meer dan een week geleden bijgewerkt

We hebben ontdekt dat de meeste van onze klanten 'hangende' geplande acties hebben opgestapeld die niet op tijd worden verwerkt. Daarom werken sommige processen niet zoals verwacht of worden ze helemaal niet verwerkt. Denk aan het versturen van bestellingen, productupdates of synchronisatie.

Om dit te voorkomen hebben we een oplossing bedacht die de 'Heartbeat' optie heet. Je kunt deze optie vinden onder de plugin Heartbeat tab:

Wat doet de Heartbeat?

Deze optie stelt je site in staat om een externe CRON job te gebruiken om de synchronisatie of orderverzending te triggeren zodat deze werkt zoals verwacht in plaats van je geplande acties te gebruiken. Houd er rekening mee dat als je deze optie inschakelt, deze ook geactiveerd moet zijn (bijvoorbeeld bij hosting) en correct moet zijn ingesteld. Dus als je veel 'pending' geplande acties ziet en ze worden niet op tijd verwerkt, zorg er dan voor dat je deze instelling gebruikt.

Hoe stel ik de externe cron job in?

Een cron job kan worden geconfigureerd voor het plannen van taken die in de toekomst moeten worden uitgevoerd. Dit wordt normaal gebruikt om een taak te plannen die periodiek wordt uitgevoerd - bijvoorbeeld om elke ochtend een bericht te versturen.

Alle plugins van Woosa vertrouwen op cronjobs voor taken zoals het bijwerken van voorraad, prijs en andere relevante productinhoud. Woosa gebruikt de cron-logica van WordPress en Scheduled Actions in WooCommerce om die taken op tijd uit te voeren. In sommige gevallen kan een hostingprovider of plugin van een derde partij onze cron jobs verstoren en update processen blokkeren. Daarom hebben we onze externe cron job geïntroduceerd.

Momenteel hebben de meeste van onze plugins deze optie beschikbaar en we zullen hier kort uitleggen hoe je een externe cron job op je server instelt:

1. De eerste stap is het instellen van een cron job om de Heartbeat URL elke 1 minuut te pingen of neem contact op met je hosting provider en vraag of zij dit voor je willen instellen.

Opmerking: Als het je niet lukt om de cron job in te stellen, hebben we een service waarmee we de cron job op onze server instellen. Dit is helemaal gratis.

2. De tweede stap is het inschakelen van de Heartbeat optie in de plugin instellingen (Je kunt deze optie vinden op de Algemene instellingen pagina).