Ik ontvang geen producten van VidaXL in de shop

Meestal komt het probleem door een in de cache geplaatste heartbeat URL of een geblokkeerde verbinding met onze servers.

Jerry Rakels avatar
Geschreven door Jerry Rakels
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Als je de synchronisatie aanzet, zou je winkel gevuld moeten zijn met producten uit VidaXL. Maar in sommige gevallen komt er niets binnen.
Laten we een paar dingen controleren om te zien of we dit kunnen oplossen.

1. Staat de synchronisatie aan?

Het is nogal voor de hand liggend, maar de synchronisatie moet aan staan.
Je kunt dit zien op de synchronisatiepagina.
Ga naar vidaXL -> Synchronisatie.

Als de instellingen grijs worden weergegeven en de knop STOP SYNCHRONISATION zichtbaar is, is je synchronisatie nu actief.

2. Je server heeft niet genoeg bronnen.

Ga naar WooCommerce -> status om de bronnen van je WordPress server te controleren.

We raden een VPS met 2 cores en 2 GB geheugen aan.

Met een WP-geheugen van 2 GB.
PHP max postgrootte op 512MB
PHP tijdslimiet op 300
PHP max vars op 10000.

Als je bronnen lager zijn, probeer ze dan te verhogen en kijk of de synchronisatie soepeler verloopt.

3. Je website heeft het te druk met het afhandelen van andere taken.

Het kan zijn dat je website zoveel taken afhandelt dat de plugin de vereiste taken niet kan verwerken om de producten te synchroniseren.

Ga naar tools -> geplande acties.

Hier zou je de vdl_perform actie moeten zien.
Deze actie vindt elke minuut plaats.
Controleer of dit gebeurt.

Als deze actie niet elke minuut plaatsvindt, zal de synchronisatie minder goed verlopen.
Om u hiermee te helpen kunnen we een cronjob instellen om de heartbeat voor u uit te voeren.

Ga naar vidaXL -> Hartslag.

Hier vind je de URL die we moeten invoeren in onze cron server.

Stuur dit naar ons supportteam. Nadat zij het aan de lijst hebben toegevoegd, kun je het vakje aanvinken en de pagina opslaan.

Merk op dat als je deze instelling selecteert, maar er geen crontaak is aangemaakt, de synchronisatie zal stoppen.

4. Cron is uitgeschakeld.

Als cron jobs zijn uitgeschakeld bij uw hosting, neem dan contact op met uw hostingprovider

5. Je hebt geen websitebezoekers

Onze plugin is afhankelijk van de cronjob van Woocommerce. De WooCommerce cronjobs worden alleen geactiveerd als er bezoekers op de website zijn.
Bijvoorbeeld, als er gedurende een periode van 5 uur geen bezoeken aan de winkel zijn, dan zal de cronjob niet worden uitgevoerd, maar wel bij het eerste bezoek daarna.
Dit betekent dat als u intervallen hebt waarin er geen bezoekers zijn, de synchronisatie zal stagneren.

Om dit te verhelpen kunnen we een externe cron job voor u instellen.
Neem contact op met onze support via chat om u te helpen.
Voeg uw heartbeat URL op zodat we deze kunnen doorsturen naar onze cron server.
U kunt deze vinden onder vidaXL -> Heartbeat
Zorg ervoor dat u deze URL ook uitsluit van caching.

6. Externe crontaak wordt in de cache opgeslagen

Als je de externe cron job gebruikt, moet je ervoor zorgen dat deze is uitgesloten van je cache. Plugins zoals WP Rocket, lightspeed, Jetpack en W3 Total Cache kunnen de URL van de crontaak in de cache plaatsen, waardoor deze niet meer werkt.
Ga naar de instellingen van uw caching-plugin en sluit de URL uit
vidaXL -> Heartbeat

7. REST API werkt niet

U kunt controleren of de REST API werkt in uw shop.
Ga naar [uw domein]/wp-json/wc/v3/settings

Als de REST API werkt, geeft hij een bericht als dit terug:

{"code":"woocommerce_rest_cannot_view","message":"Sorry, u kunt geen bronnen weergeven.","data":{"status":401}}

Als u dit ziet, is uw REST API actief.
Als dat niet het geval is, neem dan contact op met uw sitebeheerder of hostingprovider en vraag hen de restAPI te activeren.

8. Onze IP's worden geblokkeerd door uw firewall

Als je winkel beperkingen heeft voor inkomende verzoeken, kun je onze IP's whitelisten.

• 2a03:b0c0:2:f0::158:d001

• 2a03:b0c0:2:d0::34d0:f001

• 2a03:b0c0:2:d0::1445:7001

• 2a03:b0c0:2:d0::f3:9001

• 2a03:b0c0:2:d0::df8:d001