BigBuy User Guide v2.0.0

This User Guide will explain everything you need to know, before starting with our BigBuy WooCommerce plugin version v2.0.0 or higher.

Jerry Rakels avatar
Geschreven door Jerry Rakels
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Inleiding

Deze gebruikershandleiding legt alles uit wat je moet weten voordat je begint met onze BigBuy WooCommerce plugin versie 2.0.0 of hoger.

De plugin downloaden, installeren & activeren

Vragen en ondersteuning

Over BigBuy

Wat is BigBuy?

BigBuy is een zakelijke webshop gespecialiseerd in de categorieën elektronica en technologie. Naast het aanbieden van verschillende diensten zoals fulfillment, fungeren ze als een Dropshipping leverancier.

Een van de belangrijkste voordelen van BigBuy is het brede aanbod van topmerken en distributiekanalen in Europa. BigBuy is een van de minder bekende dropshipping leveranciers die in bijna alle Europese landen een levertijd van 2-3 dagen kan bieden. Dat is een van de belangrijkste redenen, BigBuy is een van de meest populaire dropshipping leveranciers.

Voordat je begint: maak een BigBuy Dropshipping-account aan

Om te kunnen beginnen met dropshipping via BigBuy, moet je je eerst aanmelden voor een BigBuy dropshipping account. Je kunt je gratis aanmelden via bigbuy.eu, door op de knop Account aanmaken rechts boven het menu te klikken.

Je kunt direct beginnen met het verkopen van producten van BigBuy nadat je je hebt geabonneerd op een van hun betaalde abonnementen. Om onze BigBuy dropshipping plugin voor WooCommerce te kunnen gebruiken, moet je kiezen voor het E-commerce Pack. Als je dat hebt gedaan, kun je meteen beginnen met de verkoop van de hele productcatalogus van BigBuy met meer dan 80.000 producten.

Omdat we partner zijn van BigBuy kunnen we u 20% korting aanbieden op het E-commerce Pack. U kunt de volgende couponcode gebruiken: DISCOUNT20.

Autorisatie & licentie

BigBuy API sleutel

Je vindt de BigBuy API sleutel in je BigBuy account.

1. Ga naar bigbuy.eu

2. Klik rechtsboven op Mijn account en selecteer Configuratiescherm in het vervolgmenu

3. Klik in het dashboard van Mijn account op de tab Synchroniseren met BigBuy

4. Kopieer de API sleutel Sandbox of API sleutel Productie

5. Log in op je WordPress dashboard

6. Ga naar BigBuy > Autorisatie

7. Vul de API-sleutel in die u zojuist hebt gekopieerd

8. Klik op de knop Klik om te autoriseren

9. De status moet veranderen in Goedgekeurd in het groen

Is de autorisatie mislukt? Bekijk dan onze lijst met fouten voor de BigBuy WooCommerce plugin.

Woosa-licentiesleutel

Zoals voor al onze software geldt, heb je voor het gebruik van onze plugins een actieve Woosa-licentiesleutel nodig. Volg ons artikel Het activeren van je Woosa-licentiesleutel om ervoor te zorgen dat je licentiesleutel geactiveerd is voordat je processen start met onze plugins.

Algemene instellingen

Track & Traceer code in e-mails van klanten

Zodra een bestelling is geplaatst op je webshop, wil de klant updates ontvangen over de verzending. De meest gebruikelijke manier om een klant te updaten is door het delen van de Track & Trace code van de vervoerder.

Onze plugin importeert de Track & Trace code in de betreffende WooCommerce bestelling, maar dat deel is alleen zichtbaar voor jou als webshop eigenaar. Met de Track & Trace naar klant emails instelling kun je de Track & Trace code automatisch naar de klant sturen. We zijn afhankelijk van de standaard WooCommerce e-mailsjablonen. Als de Track & Trace-code niet wordt weergegeven of als je aangepaste e-mailsjablonen gebruikt, laat je ontwikkelaar dan controleren hoe Track & Trace-code wordt weergegeven in e-mails.

Kies je betaalmethode

Wij willen uw dropshipping proces automatiseren, inclusief het verzenden van bestellingen. Om dit proces te automatiseren, moet BigBuy een betaalmethode geconfigureerd hebben. Deze betaalmethode wordt in rekening gebracht op het moment dat u een bestelling van een klant ontvangt die bij BigBuy ter verzending wordt aangeboden.

Er zijn twee mogelijke betaalmethoden om te selecteren, die beide moeten worden geconfigureerd in je BigBuy dropshipping account voordat je ze kunt gebruiken in de WooCommerce plugin.

Moneybox

Moneybox is een stortingsmethode, aangeboden door BigBuy. Je moet geld in de Moneybox storten en een positief saldo hebben voordat je het kunt gebruiken.

Dit betekent ook dat je bestelling niet automatisch wordt verzonden als je geen positief saldo hebt. Hiervoor krijg je een foutmelding in de WooCommerce-bestelling. Dit betekent ook dat je vaak handmatig geld moet storten.

PayPal

PayPal is de eenvoudigste betaalmethode, omdat het bedrag automatisch van je PayPal-rekening wordt afgeschreven. Dit geldt echter alleen als je PayPal-rekening actief is en een positief saldo heeft.

In beide gevallen moet je ervoor zorgen dat je saldo positief is. Bij PayPal is dit echter iets eenvoudiger omdat je er een bankrekening of creditcard aan kunt koppelen.

Een externe cron job gebruiken

Een cron job is een geplande taak in je webshop, die regelmatig moet worden uitgevoerd. Het bijwerken van de voorraad kan bijvoorbeeld elke 60 minuten worden ingepland. De cron job zorgt ervoor dat de taak elke 60 minuten wordt uitgevoerd. Het "pingt" je webshop om dat proces op tijd te starten.

Het cron job systeem van WordPress is onbetrouwbaar, vooral als je een nieuwe webshop begint met weinig bezoekers. Het zal je webshop alleen "pingen" als iemand je website bezoekt (inclusief jezelf). Je kunt je voorstellen dat elke 60 minuten je website bezoeken om een cron job te activeren, zijn doel voorbij schiet.

Een andere reden om niet te vertrouwen op de crontaak van WordPress is dat je minder opties hebt om het schema aan te passen. Sommige processen kunnen de belasting van je server verhogen en je wilt misschien dat ze alleen 's nachts worden uitgevoerd. In beide gevallen raden we je aan om een externe cron job te gebruiken.

Er zijn twee opties om een externe cron job te configureren:

1. [DIFFICULT] Op uw server (d.w.z. cPanel)

2. [EASY] De Woosa cron server

Op uw server

Raadpleeg een ontwikkelaar of serverexpert om een crontaak te configureren op je eigen server.

De cron-server van Woosa

Woosa heeft een cron server waar we je cron URL kunnen configureren om je webshop te "pingen", op elk gewenst tijdstip. Wil je voor de makkelijke manier gaan? Stuur een ticket een verzoek in om je cron URL te configureren.

Voorraadcompensatie behouden

Om te voorkomen dat je producten in je webshop verkoopt die bij BigBuy al niet meer op voorraad zijn, kun je gebruik maken van de instelling Voorraad bewaren compensatie. Ga gewoon naar WordPress dashboard > BigBuy tab > Algemene instellingen mini-tab en vul een getal in het invoerveld in. Weet je niet zeker hoe je deze instelling moet gebruiken? Laten we eens uitleggen waarom we deze instelling hebben geïntroduceerd.

Zoals je misschien hebt gemerkt, heeft BigBuy veel webwinkels die gebruik maken van hun dropshipping oplossing. Dit betekent dat je wereldwijd veel concurrentie hebt in dezelfde productcatalogus. Dit betekent ook dat een product nu een voorraad van 8 kan hebben, maar binnen een paar minuten niet meer op voorraad kan zijn. Die situatie zal zich vooral voordoen bij populaire producten.

Daarnaast werkt BigBuy de voorraad maar eens per 30 minuten bij, waardoor er een kleine vertraging optreedt in de voorraad in je webshop. We hebben de Preserve Stock Offset instelling geïntroduceerd om te voorkomen dat je producten verkoopt die al niet meer op voorraad zijn. Wat doet het? Laten we het beschrijven met een voorbeeld:

• Laten we zeggen dat je een toetsenbord verkoopt met het SKU-nummer S55019227. Dit is een zeer populair toetsenbord. Het is 14:31 uur en de voorraad bij BigBuy is 8. BigBuy zal pas rond 15:00 uur de voorraad weer bijwerken.

• Maar in die korte periode hebben 10 andere webwinkels het product met SKU-nummer S55019227 verkocht. Dit betekent dat de werkelijke voorraad -2 is in plaats van 8. Nu al moeten 2 webwinkels hun klanten teleurstellen.

• Toch zal je webshop nog steeds een voorraadniveau van 8 aangeven en daarom denken klanten nog steeds dat ze het product kunnen kopen. Stel, een klant heeft het product gekocht.

• Pas bij het versturen van de bestelling naar BigBuy kom je erachter dat BigBuy dit product niet meer kan leveren omdat het niet op voorraad is. U moet contact opnemen met uw klant om hem teleur te stellen en zult omzet verliezen.

We hadden deze situatie kunnen voorkomen door bijvoorbeeld de Voorraad op voorraad Offset met waarde 10 te configureren. Dit betekent dat wanneer een product voorraadniveau 10 of lager bereikt in je webshop, het product uit voorraad wordt genomen.

Wij doen ons uiterste best om de voorraden zo snel mogelijk bij te werken, maar hebben te maken met de hoeveelheid webshops die BigBuy gebruiken en de vertragingen van BigBuy zelf. Daarom hebben we de Preserver Voorraad Offset geïntroduceerd, zodat we teleurstellingen en omzetverlies zoveel mogelijk kunnen voorkomen.

Debugmodus

Als je het selectievakje voor de Debugmodus inschakelt, zullen alle gegevens die onze plugins toevoegen zichtbaar zijn in aangepaste velden. Bijvoorbeeld: wanneer een BigBuy bestelnummer aanwezig is, worden de naam en de waarde van dat specifieke veld getoond.

Aangepaste velden kunnen worden aangepast, verwijderd of toegevoegd. Op deze manier kunnen ontwikkelaars problemen oplossen.

Configuratie verwijderen

Wanneer je een WordPress plugin activeert, voegt deze informatie toe aan je database. De database slaat deze informatie op, totdat je het zelf verwijdert. Ook wanneer je een plugin uitschakelt of zelfs verwijdert, blijven de databasetabellen bestaan. Dit heeft tegelijkertijd een voordeel en een nadeel.

Als je de databasetabellen bewaart, zal de plugin de gegevens onthouden zodra je hem opnieuw installeert. Het kan echter ook onnodige ruimte innemen in je databasetabel. Het is aan jou wat je verwachtingen voor de toekomst zijn!

Automatische afhandeling van bestellingen

Stuur bestellingen naar BigBuy

Een van de grootste voordelen van het werken met een dropshipping leverancier zoals BigBuy, is dat zij bestellingen rechtstreeks naar jouw klanten sturen. Hierdoor hoef je zelf geen producten aan te schaffen of voor te financieren.

BigBuy moet echter wel de bestelde producten en de adresgegevens van de klant weten om de bestelling te kunnen versturen. Daarom hebben we de instelling Bestellingen naar BigBuy versturen toegevoegd in de plugin instellingen. Op deze manier kun je zelf bepalen wanneer een WooCommerce bestelling automatisch naar BigBuy gestuurd moet worden voor verzending.

Je kunt 3 triggers kiezen om bestellingen naar BigBuy te sturen:

• Schakel dit uit, ik zal het handmatig doen.

• Automatisch wanneer de bestelstatus is voltooid.

• Automatisch wanneer de orderstatus wordt verwerkt.

In dit geval bedoelen we de status van de WooCommerce-bestelling.

Producten importeren

Nu je alle algemene instellingen hebt geconfigureerd, kunnen we bijna beginnen met het importeren van producten in onze WooCommerce winkel. Ga naar BigBuy tab > Synchronization mini-tab.

Producten importeren als concept

Als dit selectievakje is ingeschakeld, worden alle nieuwe producten geïmporteerd met de status Concept in WooCommerce.

Waarom zou je deze functionaliteit gebruiken? Omdat BigBuy producten importeert met de content die BigBuy aanbiedt en dus door duizenden andere webwinkels wordt gebruikt. Je wilt misschien voorkomen dat je dubbele content creëert en dat Google je tegenhoudt. Daarom geeft de conceptstatus je wat tijd om de productcontent aan te passen en zo uniek mogelijk te maken.

Het merk BigBuy uitsluiten uit de producttitel

Als u dit selectievakje inschakelt, zullen producttitels die beginnen met BigBuy, BigBuy uit de titel verwijderen. Dit betekent dat producttitels met BigBuy in het midden van de titel, BigBuy niet zullen verwijderen.

BigBuy is niet alleen een dropshipping leverancier, ze produceren ook producten binnen hun merk. Aangezien zij ook een online consumentenwinkel hebben, kan het gebruik van hun merk een promotie voor hen zijn.

Producten uitsluiten op basis van B2B-prijs

De B2B prijs is de aankoopprijs die je aan BigBuy betaalt voor dat specifieke product.

Voor deze instelling kun je een minimum- en maximumbedrag instellen. Als de B2B-prijs bijvoorbeeld minimaal 50 en maximaal 500 is, importeren we alleen producten binnen die prijsklasse.

Dit kan handig zijn als je niet te goedkope of te dure producten wilt verkopen.

Producten die niet op voorraad zijn in- of uitsluiten

Sommige producten in de BigBuy catalogus zijn niet op voorraad en daarom onmogelijk te verkopen. Je kunt zelf beslissen of je producten die niet op voorraad zijn wilt importeren.

Als je deze instelling op exclude zet, worden alle producten die niet op voorraad zijn niet geïmporteerd in je WooCommerce winkel. Als je deze instelling instelt op inclusief, worden alle niet-voorradige producten geïmporteerd.

Bepaal hoe je je verkoopprijs berekent

Elke verkoper wil de beste prijs met de grootste marge bieden. Daarom bieden we meerdere opties om een verkoopprijs in te stellen.

• Gebruik dezelfde prijs als BigBuy
    De adviesprijs van BigBuy, zoals op hun consumentenwebshop.

• Percentage
    Voeg een percentage toe boven de B2B-prijs van BigBuy.

• Vast bedrag
    Toevoeging van een vast bedrag boven de B2B-prijs van BigBuy.

Je kunt kiezen voor dezelfde prijs als BigBuy of voor een percentage en een vast bedrag. Het is niet mogelijk om de BigBuy prijs te combineren met een aparte marge.

Productinformatie automatisch bijwerken

Alle producten worden geïmporteerd met de productinformatie en content van BigBuy. U kunt zelf bepalen welke content u automatisch wilt laten bijwerken.

Hieronder een overzicht van de productinhoud die door BigBuy wordt geleverd:

• Titel

• Korte beschrijving

• Beschrijving

• Attributen

• Afmetingen

• Categorieën

Als je wilt dat een van deze niet automatisch wordt bijgewerkt, schakel dan het selectievakje uit in de synchronisatie-instellingen van de plugin. Je kunt deze vinden via BigBuy tab > Synchronization mini-tab.

Handmatig productinformatie bewerken

Bewerk productinhoud (bijv. titel en beschrijving)

Omdat veel webwinkels BigBuy gebruiken als dropshipping leverancier, is er veel gemeenschappelijke productinformatie te vinden op het internet. Wij adviseren u daarom uw productinformatie handmatig aan te passen en uniek te maken.

U kunt de volgende productinformatie handmatig bewerken:

• Titel

• Korte beschrijving

• Beschrijving

• Attributen

• Afmetingen

• Categorieën

Nadat u de productinformatie hebt bewerkt, moet u ervoor zorgen dat deze niet wordt overschreven door de instellingen voor automatische productupdates aan te passen aan uw wijzigingen.

Productcategorie bewerken

U kunt de categorieën individuele namen geven, u hoeft niet de geïmporteerde categorieën van BigBuy te gebruiken.

Om dit te doen, logt u in op uw WordPress backend.

Onder BigBuy > Category Mapping kunt u de BigBuy-categorieën koppelen aan uw eigen categorieën.
Mis de knop "Verbinden" niet!

OF:

Nadat u alle producten en categorieën in WooCommerce hebt geïmporteerd, kunt u de geselecteerde categorieën voor producten wijzigen. Op deze manier kunt u handmatig nieuwe categorieën maken en deze koppelen aan de betreffende producten.

Als u deze optie gebruikt, zorg er dan voor dat u de synchronisatie van de categorieën hebt uitgeschakeld.

Verandering verkoopprijs

Nadat je producten hebt geïmporteerd met de verkoopprijsinstellingen hierboven, kan het gebeuren dat je niet tevreden bent met de verkoopprijs of marge. In dat geval kun je de verkoopprijs van het WooCommerce product zelf handmatig wijzigen.

Zorg ervoor dat de prijs niet automatisch wordt bijgewerkt door het selectievakje in de mini-tab synchronisatie-instellingen uit te schakelen.

Productkenmerken toevoegen of wijzigen

Onze BigBuy plugin voor WooCommerce voegt de volgende attributen toe tijdens het importeren van producten:

• Merk

• Kleur

• Levertijd

• Diameter

• Geslacht

• Handmatig

• Aantal pakketten

• Verzendtijd

• Maat

Ontbreekt er een relevant attribuut? Voeg deze dan gerust handmatig toe. Alle attributen kunnen worden gebruikt in de Aanwezigheid > Widgets > Shop Sidebar > Filter op Attributen om ze zichtbaar te maken in de zijbalk van de catalogus.

Ontwikkelaars

Gebruik van een externe crontaak

Een cron job kan worden geconfigureerd voor het plannen van taken die in de toekomst moeten worden uitgevoerd. Dit wordt normaal gebruikt om een taak in te plannen die periodiek wordt uitgevoerd - bijvoorbeeld om elke ochtend een bericht te versturen.

Alle plugins van Woosa vertrouwen op cron jobs voor taken zoals het updaten van voorraad, prijs en andere relevante productinhoud. Woosa gebruikt de WP cron en Scheduled Actions in WooCommerce om deze taken op tijd uit te voeren. In sommige gevallen kan een hostingprovider of plugin van een derde partij onze cron jobs verstoren en update processen blokkeren. Daarom hebben we onze externe cron job geïntroduceerd.

Als je het selectievakje hebt ingeschakeld om een externe crontaak te gebruiken, moet je de URL configureren op een externe server, inclusief het planningsschema. Dit kan je eigen server zijn of de Woosa cron server.

Lijst van acties

De lijst met acties in al onze verzendplugins voor WooCommerce, laat zien wat de synchronisatie op dit moment doet. Het controleert bijvoorbeeld elke 60 minuten of een door vidaXL verzonden bestelling updates heeft. Terwijl het deze actie uitvoert, zie je het groen worden.

De grootste misvatting over deze tabel is dat acties met een inactieve status niet werken in de winkel. Dit betekent echter dat de actie momenteel niet actief is. Zodra de tijd daar is om die actie uit te voeren, wordt hij actief en groen.

Gereedschap

• Cache wissen

Deze tool wist de volledige cache van de plugin.

• Cache voor feed wissen

Deze tool wist de feed cache. Gebruik dit als je echt producten moet terugbrengen die volledig uit je winkel zijn verwijderd.

Waarschuwing: Als je deze tool te vaak gebruikt, kan dat de plugin-processen vertragen.

• Voorraad & prijsupdate opvragen
    Deze tool vraagt voorraad & prijsupdates op voor alle producten uit de geselecteerde feedcategorieën. Dit is geen onmiddellijk proces, het kan tot 1 uur duren voordat de gegevens zijn ontvangen.

• Verwijder geïmporteerde producten
    Met deze tool verwijder je alle geïmporteerde producten van BigBuy uit je winkel.

• Migratie uitvoeren naar v2
    In het geval de migratie is vastgelopen of dingen niet goed werken na de migratie, gebruik dan deze tool om de migratie opnieuw uit te voeren.