Kaufland User Guide v1.9.0

Deze gebruikershandleiding legt alles uit wat je moet weten voordat je aan de slag gaat met onze Kaufland.de WooCommerce plugin versie 1.9.0

Jerry Rakels avatar
Geschreven door Jerry Rakels
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Inleiding

Deze handleiding legt je alles uit wat je moet weten voordat je aan de slag gaat met onze Kaufland.de WooCommerce plugin versie 1.9.0 of hoger.

De plugin downloaden, installeren & activeren

Vragen en ondersteuning

Over Kaufland

Wat is Kaufland?

Kaufland.de was voorheen bekend als real.de en werd in 2020 overgenomen. Het is een van de grootste en langst bestaande marktplaatsen in Duitsland, met meer dan 32 miljoen unieke bezoekers per maand. Op dit moment hebben ze slechts 9.000 verkopers die hun producten verkopen op Kaufland.de. Dit geeft mogelijkheden, want er is nog niet veel concurrentie.

Kaufland.de kan worden vergeleken met bol.com en Amazon en is daarom een mooie aanvulling om de omzet en verkoop te verhogen.

Voordat je begint: maak een Kaufland verkopersaccount aan

Om te kunnen beginnen met verkopen op Kaufland, moet je je eerst aanmelden voor een Kaufland winkeliersaccount. Je kunt je gratis aanmelden via de website van Kaufland.

Het kan tot 24 uur duren voordat je Kaufland verkopersaccount is geactiveerd. Hierna kun je direct beginnen met verkopen via de Kaufland marktplaats.

Autorisatie & licentie

Kaufland-clientsleutel en -geheim

Voordat je kunt beginnen met het pushen van producten naar de Kaufland marktplaats, moet je de Kaufland WooCommerce plugin verbinden met je Kaufland verkopersaccount. Daar zul je zien dat de plugin vraagt om een client key en secret key. Je kunt de Kaufland client key en secret key vinden in je Kaufland verkopersaccount.

• Klik op Instellingen in het linkermenu

• Kies Winkelinstellingen in het dropdownmenu Instellingen.

• Klik op de API tab

• Als je nog geen clientgegevens hebt, klik je op de knop Nieuwe API-sleutels genereren.

• Log in op je WordPress dashboard

• Ga naar WooCommerce > Instellingen > Kaufland > Autorisatie

• Vul de clientsleutel en geheime sleutel in door deze te kopiëren van je Kaufland-instellingenpagina

• Klik op de knop Klik om te autoriseren

• De status moet veranderen in Goedgekeurd in het groen

Woosa-licentiesleutel

Zoals voor al onze software geldt, heb je voor het gebruik van onze plugins een actieve Woosa-licentiesleutel nodig. Volg ons artikel Het activeren van je Woosa-licentiesleutel om ervoor te zorgen dat je licentiesleutel geactiveerd is voordat je processen start met onze plugins.

Algemene instellingen

Magazijn

Het magazijn is de locatie waar je producten worden opgeslagen en van waaruit ze worden verzonden. Je kunt meerdere magazijnen hebben in je Kaufland account. In deze algemene instelling kun je het standaard magazijn selecteren dat moet worden gebruikt, dit kan per individueel product worden aangepast.

Is deze lijst leeg? Maak eerst een magazijn aan in je Kaufland verkopersaccount via Instellingen > Magazijn > Magazijn toevoegen.

Winkelpui

Kaufland breidt uit naar meerdere landen. In deze instelling kun je instellen aan welk land je wilt verkopen. Op dit moment ondersteunt onze Kaufland WooCommerce plugin alleen Duitsland (DE), maar we zullen in de nabije toekomst meer landen toevoegen.

EAN code bron

Om een nieuw of bestaand product bij Kaufland te kunnen publiceren, heb je een EAN-code nodig. EAN staat voor European Article Number, het nummer onder de streepjescode op een product.

De belangrijkste reden waarom de EAN-code verplicht is voor Kaufland, is omdat ze op basis hiervan het product kunnen identificeren en de juiste inhoud kunnen tonen. Met inhoud bedoel ik afbeeldingen, beschrijving, attributen enzovoort.

Dit betekent ook dat als er meerdere verkopers zijn voor een bepaalde EAN-code op Kaufland.de, de verkopersnaam wordt toegevoegd aan de bestaande productpagina. Op deze manier heeft Kaufland geen dubbele productpagina's.

Dat gezegd hebbende, zou het geweldig zijn als de EAN-code al is opgeslagen in WooCommerce. Dan hoeven we alleen maar het juiste WooCommerce veld opnieuw te koppelen om het op te halen en naar Kaufland te sturen.

Gebruik WooCommerce prijs

Als je de optie "Gebruik WooCommerce prijs" inschakelt, verschijnt er een veld. Dit veld kun je gebruiken om een marge bovenop je WooCommerce prijs toe te voegen. In het geval van een procentuele marge kun je "10%" zeggen en in het geval van een marge van een vast bedrag kun je "10" gebruiken. In beide gevallen wordt er 10 procent of 10 euro bovenop je WooCommerce-prijs toegevoegd.

Minimale prijs

Kaufland ondersteunt automatische prijsaanpassing, gebaseerd op de prijs waarvoor het product op de markt wordt verkocht. Je kunt deze instelling inschakelen in je Kaufland-verkopersaccount via Aanbiedingsbeheer > Aanbiedingen > Klik op het product waarvoor je dit wilt inschakelen > Schakel het selectievakje "Gebruik automatisch lage prijs?" in.

Voorwaarde

Producten verkopen in verschillende omstandigheden? Bijvoorbeeld nieuwe en gereviseerde producten? Je kunt de conditie van dat specifieke product hier aanpassen.

Behandelingstijd

Het aantal dagen dat je nodig hebt om een door Kaufland ontvangen bestelling te verwerken en te verzenden.

Lage voorraaddrempel

In de voorraadinstellingen van WooCommerce, via WooCommerce > Producten > Voorraad kun je een Lage voorraad drempel instellen. Door dit selectievakje in te schakelen in de instellingen van onze Kaufland.de WooCommerce plugin, wordt er rekening gehouden met de lage voorraaddrempel.

De lage voorraaddrempel heeft dezelfde functionaliteit als de Preserve Stock Offset. Omdat veel van onze klanten hun producten verkopen via een dropshippingleverancier of via meerdere marktplaatsen naast hun eigen webwinkel, kan het gebeuren dat een product nu een voorraad van 2 heeft en binnen enkele minuten niet meer op voorraad is.

De lage voorraaddrempel verwijdert het product van Kaufland.de wanneer de voorraad dat bedrag bereikt. Op deze manier voorkom je dat je producten verkoopt die al niet meer op voorraad zijn en krijg je er geen staking voor van Kaufland.de.

Product acties

Een product publiceren

Om synchronisatie tussen WooCommerce en Kaufland mogelijk te maken voor een product, moet je het product publiceren vanuit WooCommerce naar Kaufland. Dit kun je doen door de onderstaande stappen te volgen:

1. Ga naar je WordPress-dashboard

2. Ga naar de Producten in het linkermenu van WordPress

3. Selecteer het product dat je wilt synchroniseren met Kaufland

4. Ga naar bulkacties en kies Kaufland: publiceren.

5. In het begin zal de productstatus in de kolom Kaufland Verwerken... zijn. Na ongeveer 5 minuten zal deze veranderen in Gepubliceerd of Fout.

Als het product een foutmelding geeft in de Kaufland.de kolom, moet je eerst iets herstellen. Om de hele foutmelding te zien Klik op het product > Scroll naar beneden naar Productgegevens > Klik op het tabblad Kaufland > Klik op het Kaufland.de account waar de fout verschijnt. Raadpleeg onze lijst met Kaufland fouten om te zien welke fout je hebt en hoe je deze kunt oplossen.

Verkoop je al producten op Kaufland?
Onze plugin herkent deze producten aan de hand van de EAN-code en koppelt het WooCommerce product hieraan. Daarnaast zal het WooCommerce leidend maken, wat betekent dat productinformatie zoals prijs, voorraadniveau, levertijd etc. zal worden bijgewerkt op Kaufland.de.

Een product bijwerken

De volgende parameters worden automatisch bijgewerkt nadat je ze hebt gewijzigd in het individuele WooCommerce product en Kaufland tabblad:

• Prijs

• Voorraad

Een product verwijderen

Zodra je je product verwijdert uit de Kaufland catalogus in het WooCommerce dashboard, wordt het automatisch ook verwijderd uit de Kaufland marktplaats.

Algemene instellingen per product overschrijven

De algemene instellingen die je hebt geconfigureerd, zijn mogelijk niet van toepassing op alle producten. Daarom kun je individuele producten en Kaufland parameters aanpassen vanuit het WooCommerce product. Ga naar WooCommerce > Producten > Klik op een product > Scroll naar beneden naar de sectie Productgegevens > Klik op het tabblad Kaufland. Als er niets is aangevinkt in de individuele product- en Kaufland-tab, worden de algemene instellingen gebruikt.

EAN beheren?

Tabblad Algemeen

Als de EAN-code anders is, kun je de EAN-code van dat specifieke product hier aanpassen.

Categorie beheren?

Tabblad Algemeen

Als de categorie anders is dan geconfigureerd in de instelling voor de categorietoewijzing, kun je die hier overschrijven.

Magazijn beheren?

Tabblad Algemeen

Als dit product wordt opgeslagen in een ander magazijn dan het standaardmagazijn, kun je dat hier wijzigen.

Winkelpui beheren?

Tabblad Algemeen

Een individueel product verkopen op een andere winkel van Kaufland dan de standaard winkel.

Conditie beheren?

Tabblad Algemeen

Wijzig de voorwaarde in een andere dan in de algemene instelling.

Minimumprijs beheren?

Tabblad Detail

Wijzig de minimumprijs voor dit specifieke product als automatische prijsupdates zijn ingeschakeld.

Verwerkingstijd beheren?

Tabblad Detail

Wijzig de verwerkingstijd in dagen voor dit specifieke product.

Categorieën verbinden

Functionaliteit voor het in kaart brengen van categorieën

Als de EAN-code nog niet beschikbaar is in Kaufland, moet alle productinhoud ook worden gedeeld met Kaufland. Om dit zo automatisch mogelijk te laten verlopen, is het verplicht om WooCommerce-categorieën te koppelen aan Kaufland-categorieën.

Kaufland gebruikt bijvoorbeeld de volgende categoriestructuur:

• Elektronica & Computer

• Toetsenborden

• Muizen

• Accessoires

Je kunt dit eenvoudig veranderen in een andere structuur met eigen WooCommerce categorieën, zoals het voorbeeld hieronder.

• Elektronica & Computer > Computer

• Toetsenborden > Toetsenborden & Muizen

• Muizen > Toetsenborden & Muizen

• Accessoires > Accessoires

Inhoud synchroniseren met Kaufland

Ik wil een nieuw product en/of EAN-code toevoegen aan Kaufland.de

Het kan gebeuren dat het product dat je wilt verkopen op Kaufland.de nog niet beschikbaar is op Kaufland.de. Dit betekent dat je het product zelf moet toevoegen met alle gerelateerde inhoud, zoals afbeeldingen, beschrijving en productattributen die Kaufland.de vereist.

Gelukkig kun je je WooCommerce winkel gebruiken - om je wat extra tijd te besparen in dit proces - met de content connection functionaliteit binnen onze Kaufland.de WooCommerce plugin.

Omdat de uitleg van het contentgedeelte een handleiding op zich is, kijk hier hoe je content van WooCommerce naar Kaufland.de stuurt.

Ik wil de inhoud van een bestaand product en/of EAN-code bewerken

Bestaat het product al op Kaufland.de, maar wil je het een beetje veranderen om het aantrekkelijker te maken voor potentiële verkopers? Je kunt ook wijzigingen aanbrengen in de inhoud, die moeten worden goedgekeurd door het team van Kaufland.de.

Over het algemeen werkt dit proces hetzelfde voor bestaande producten als voor nieuwe producten. Behalve dat bestaande producten bestaande inhoud hebben, die moet worden overschreven door die van jou. Laten we de stappen doorlopen:

1. Ga naar je WordPress-dashboard

2. Ga naar Producten > Selecteer het product waarvan je de inhoud wilt bewerken

3. Ga naar Bulkacties > Selecteer "Kaufland.de: inhoud uploaden".

4. Ga vervolgens naar Kaufland.de > Instellingen > Inhoud verbinding > Inhoud uploaden.

5. Klik op Inhoud beheren onder het product dat je wilt bewerken, pas je wijzigingen toe en klik op Inhoud opslaan.

6. Je komt nu terug op de landingspagina Inhoud uploaden. Selecteer het product en klik op de knop Inhoud uploaden.

Het kan tot 5 werkdagen duren voordat Kaufland.de je wijzigingen goedkeurt. We ontvangen geen melding of de wijziging is goedgekeurd of niet, dus houd de productinhoud zelf in de gaten via de website van Kaufland.de.

Complete Kaufland bestellingen

Elke Kaufland-bestelling wordt geïmporteerd in WooCommerce. Om een Kaufland-bestelling af te ronden, moet je de Track & Trace-code met hen delen. Meestal wordt de Track & Trace code door een derde partij gegenereerd en in de WooCommerce bestelling geplaatst. Op dit moment moet je deze Track & Trace code handmatig doorsturen naar Kaufland, om de bestelling als verzonden te markeren.

1. Log in op uw WordPress-dashboard

2. Ga naar WooCommerce > Bestellingen

3. Selecteer de Verzender

4. Vul de Track &; Trace code in

5. Werk de bestelling bij door op de Update knop rechtsboven te klikken

In het begin zal de verzendstatus Verwerken... zijn. Na een paar minuten zal deze veranderen in Voltooid. Het kan ook gebeuren dat u een Error als antwoord krijgt, in dat geval raden wij u aan check onze lijst met fouten.

Ontwikkelaars

Fouten

Tijdens elk proces is het mogelijk dat je fouten krijgt. Gelukkig is er voor elke fout een oplossing. Kijk in onze lijst met fouten om ze zelf op te lossen, zonder de hulp van onze specialisten.

Gereedschap

Cache wissen

In sommige gevallen kan cache het zien van werkelijke verschillen in je winkel blokkeren. Daarom kan het handig zijn om de cache te wissen. In dit geval is de functie cache wissen alleen van toepassing op alles wat te maken heeft met onze Kaufland.de WooCommerce plugins.