bol.com User Guide

Deze gebruikershandleiding legt alles uit wat je moet weten voordat je begint met onze bol.com WooCommerce plugin.

Jerry Rakels avatar
Geschreven door Jerry Rakels
Meer dan een week geleden bijgewerkt

De plugin downloaden, installeren & activeren

Vragen en ondersteuning

Over bol.com

Wat is bol.com?

bol.com is een grote online retailer in Nederland en België. Naast het verkopen van hun eigen producten aan klanten, hebben ze hun webshop ook opengesteld voor andere online retailers. Met andere woorden, bol.com is een marktplaats.

Op dit moment heeft bol.com meer dan 45.000 verkopers op zijn platform en een omzet van 2,8 miljard euro. Daarmee is bol.com een van de grootste online retailers in de Benelux.

Voordat je begint: maak een bol.com verkopersaccount aan

Om te kunnen beginnen met verkopen op bol.com, moet je je eerst aanmelden voor een bol.com verkopersaccount. Je kunt je gratis aanmelden via de website van bol.com.

Het kan tot 5 werkdagen duren voordat je een brief per post ontvangt met een verificatiecode. Je moet die verificatiecode invullen om de registratie van je account te voltooien. Hierna kun je direct beginnen met verkopen via de bol.com marktplaats.

Autorisatie & licentie

bol.com klant ID en klantgeheim

Voordat je kunt beginnen met het pushen van producten naar de bol.com marktplaats, moet je de bol.com WooCommerce plugin verbinden met je bol.com verkopersaccount. Daar zul je zien dat de plugin vraagt om een klant ID en een klant geheim. Je kunt de bol.com klant ID en klantgeheim vinden in je bol.com verkopersaccount.

1. Klik op je bedrijfsnaam rechtsboven en selecteer Instellingen in het vervolgkeuzemenu

2. Scroll naar beneden naar Diensten in het linkermenu

3. Klik op API instellingen

4. Scroll naar beneden naar Client credentials voor de Retailer API

5. Klik op de knop Create om een nieuwe cliënt-ID en cliëntgeheim te maken

6. Log in op je WordPress dashboard

7. Ga naar bol.com > Instellingen > Account

8. Vul de cliënt ID en het cliëntgeheim in door deze te kopiëren van uw bol.com instellingenpagina

9. Klik op de knop Klik om te autoriseren

10. De status moet veranderen in Goedgekeurd in het groen

Woosa-licentiesleutel

Zoals voor al onze software geldt, heb je voor het gebruik van onze plugins een actieve Woosa-licentiesleutel nodig. Volg ons artikel activeren van je Woosa-licentiesleutel om ervoor te zorgen dat je licentiesleutel is geactiveerd voordat je processen start met onze plugins.

Algemene instellingen

Formaat van het adres

In het verleden hebben we te maken gehad met verschillende adresformaten, waardoor de verbinding tussen WooCommerce en bol.com verbroken werd. Daarom kun je nu het gewenste adresformaat instellen om problemen te voorkomen.

De meest gebruikelijke optie voor deze instelling is Hillside Avenue 123AB.

Lage voorraaddrempel

In de voorraadinstellingen van WooCommerce, via WooCommerce > Products > Inventory kun je een Low stock threshold instellen. Door dit selectievakje in te schakelen in de instellingen van onze bol.com WooCommerce plugin, zal deze rekening houden met zijn lage voorraaddrempel.

De lage voorraaddrempel heeft dezelfde functionaliteit als de Preserve Stock Offset. Omdat veel van onze klanten hun producten verkopen via een dropshippingleverancier of via meerdere marktplaatsen naast hun eigen webwinkel, kan het gebeuren dat een product nu een voorraad van 2 heeft en binnen enkele minuten niet meer op voorraad is.

De lage voorraaddrempel verwijdert het product van bol.com zodra de voorraad dat bedrag bereikt. Op deze manier voorkom je dat je producten verkoopt die al niet meer op voorraad zijn en krijg je er geen klappen voor van bol.com.

Kennisgeving klantorder uitschakelen

In het geval van bol.com bestelt de klant in hun online winkel. Dit betekent dat bol.com zelf een bevestiging van de bestelling stuurt en wanneer de bestelling wordt verzonden een bevestiging van de Track & Trace code.

Ook al hebben we geen toegang tot het echte e-mailadres van de klant, ons systeem kan de klant toch een e-mail sturen via een tokenized e-mailadres. Dit is vooral van toepassing als het belangrijk is voor je klant om een factuur van de bestelling te ontvangen, die bol.com zelf niet zal verstrekken.

Deze optie is een multi-selectie, dus je kunt ervoor kiezen om deze alleen uit te schakelen voor een WooCommerce bestelling met de status Verwerken, Voltooid of beide.

Verzendstatus weergeven

In dit geval hebben we het niet over de verzendstatus, dat wil zeggen een Track & Trace code. We bedoelen alleen de verzendstatus, zodra je de bestelling hebt gemarkeerd als verzonden naar bol.com.

Onze plugin toont statussen als: verwerking, fout of voltooid als de zending correct is ontvangen door bol.com. Eenmaal voltooid kan de status niet meer veranderen.

In principe is het een bevestiging dat de technische integratie goed werkt, maar het heeft niets te maken met de daadwerkelijke verzending naar de klant.

Algemene productinstellingen

Interne referentiebron

Wanneer je een product publiceert op bol.com, kun je een interne verwijzing naar het product in bol.com toevoegen. Deze is niet zichtbaar voor klanten of concurrenten, maar alleen voor jou. Als je de interne referentie al hebt opgeslagen in WooCommerce, zou het perfect zijn als we deze velden gewoon kunnen koppelen. Nou, gelukkig kan dat met deze instelling!

• Default
    Met de standaardoptie wordt de WooCommerce post-ID van het product gebruikt als interne referentie op bol.com.

• Product SKU
    In dit geval wordt de SKU van het product in het voorraadtabblad van het WooCommerce-product gebruikt als interne referentie voor het product bij bol.com.

• Productaangepast veld
    Tot slot kun je een aangepast veld instellen in het WooCommerce product om te gebruiken als interne referentie op bol.com. Als je deze optie kiest, verschijnt er nog een invoerveld waar je de slug van dat aangepaste veld moet toevoegen.

EAN code bron

Om een nieuw of bestaand product bij bol.com te kunnen publiceren, heb je een EAN-code nodig. EAN staat voor European Article Number, het nummer onder de streepjescode op een product.

De belangrijkste reden waarom de EAN-code verplicht is voor bol.com, is omdat ze op basis hiervan het product kunnen identificeren en de juiste inhoud kunnen tonen. Met inhoud bedoel ik afbeeldingen, beschrijving, attributen enzovoort.

Dit betekent ook dat als er meerdere verkopers zijn voor een bepaalde EAN-code op bol.com, de verkopersnaam wordt toegevoegd aan de bestaande productpagina. Op deze manier heeft bol.com geen dubbele productpagina's.

Dat gezegd hebbende, zou het geweldig zijn als de EAN-code al is opgeslagen in WooCommerce. Dan hoeven we alleen maar het juiste WooCommerce veld opnieuw te koppelen om het op te halen en naar bol.com te sturen.

Vervulmethode

De fulfilment methode is de manier waarop bol.com bestellingen naar de klant worden verzonden.

• Retailer
    Hoe worden bestellingen aan klanten geleverd? Wil jij - als webwinkelier - dat proces voor je rekening nemen? Dan moet je deze instelling configureren als Retailer.

• bol.com
    Maak je gebruik van LVB (Delivery by bol.com)? Dan worden je producten ook opgeslagen in een distributiecentrum van bol.com en zorgen zij voor het verzenden van de bestelling naar je klant. In dat geval moet je deze instelling configureren als bol.com.

Algemene verzendinstellingen

Als je geen gebruik maakt van de automatische Verzend Connector binnen de bol.com WooCommerce plugin, moet je bol.com bestellingen handmatig markeren als verzonden binnen WooCommerce. De Verzendinstellingen heeft geen achterliggende functionaliteit, het wordt alleen gebruikt om een aantal keuzes vooraf te definiëren en het handmatige proces te vergemakkelijken.

Leveringsopties

Gebruik de bol.com opties
In dit geval wordt een van de bol.com verzendetiketten voorgeselecteerd. Als je een bol.com verzendlabel kiest, maakt bol.com een verzendlabel en een Track & Trace code aan. U hoeft verder niets te doen.

Gebruik mijn transporteur
In dit geval wordt je eigen transporteur voorgeselecteerd en kun je zelf een Track & Trace code invullen. Gebruik je PostNL, MyParcel, Parcel Pro of Shops United? Ook dit proces kunnen wij voor je automatiseren.

Mijn transporteur

Als je Mijn transporteur gebruiken kiest, kun je ook vooraf selecteren welke transporteur je het meest gebruikt. Op deze manier bespaart het handmatig markeren van bestellingen als verzonden je wat extra "scrolltijd".

Algemene accountinstellingen

Accountlabel

Met onze bol.com WooCommerce plugin kun je meerdere bol.com accounts koppelen aan één WooCommerce webshop. Om de accounts uit elkaar te houden kun je een accountlabel invullen om beide accounts te identificeren.

Deze functionaliteit wordt vaak gebruikt door bol.com verkopers die een apart Nederlands en Belgisch account hebben. In dit geval kun je de accounts labelen als "bol.com NL" en "bol.com BE".

Functionaliteiten in- of uitschakelen

Producten publiceren

Ook al is dit de kernfunctie van onze plugin, sommige mensen willen onze plugin alleen gebruiken voor het afhandelen van bestellingen. In dit geval kan het slim zijn om de Publiceer producten instelling op "nee" te zetten, om er zeker van te zijn dat er geen fouten gemaakt kunnen worden.

Orders importeren

Als je bestellingen vanuit WooCommerce wilt afhandelen, raden we je aan deze instelling op "ja" te zetten. Als je bol.com bestellingen wilt afhandelen vanuit het bol.com verkopersaccount, is het slimmer om deze instelling op "nee" te zetten. Welke instelling je ook kiest, het voorraadniveau wordt altijd gesynchroniseerd van bol.com naar WooCommerce en andersom.

Daarnaast heeft deze optie nog 2 selectievakjes:

• LVB-bestellingen opnemen
    Deze worden geïmporteerd met de WooCommerce bestelstatus voltooid en zijn handig als referentie als een klant belt met een vraag. Afgezien daarvan wordt er geen voorraad van je WooCommerce product afgetrokken en kun je niets doen met betrekking tot bestelstatussen voor dit soort bestellingen.

• Include completed & cancelled orders
    Activeer deze instelling als je de orderstatus niet alleen van WooCommerce naar bol.com wilt synchroniseren, maar ook van bol.com naar WooCommerce.

Facturen importeren

We hebben het hier over de bol.com facturen, die je elke 1e van de maand van bol.com zelf ontvangt. Het heeft niets te maken met facturen die je naar je klanten stuurt.

Retouren importeren

Helaas kun je na een verkoop ook een retour hebben. Als je de retouren in WooCommerce importeert, kun je ze ook vanuit WooCommerce afhandelen (bijv. als een klant een product retourneert met de reden "anders dan verwacht", kun je die retour na ontvangst van de retour met die reden markeren). Het voorraadniveau wordt ook bijgewerkt op basis van retourzendingen.

Kortingen op invoerprovisies

Voor sommige productcategorieën biedt bol.com een commissiekorting, gebaseerd op de verkoopprijs. Je kunt ervoor kiezen om deze mogelijke commissieverlagingen te tonen in het productoverzicht van WooCommerce, zodat je weet welke producten in aanmerking komen voor de commissieverlaging. Dit kan je veel geld besparen.

Bestellingscommissie weergeven

Als deze instelling is ingesteld met "ja", zie je dat de commissie van bol.com in rekening wordt gebracht op elke bestelling in WooCommerce. Dit zal niet zichtbaar zijn voor je klanten.

Exclusief bestelbelasting

Wil je een eerlijk inzicht in je winst? Dan kun je de orderbelasting misschien beter buiten beschouwing laten.

Automatische prijsupdate

Normaal gesproken wordt een prijs die je wijzigt in een WooCommerce product met de status "Gepubliceerd" automatisch doorgestuurd naar bol.com. Er zijn echter gevallen waarin je deze automatische synchronisatie voor prijzen niet wilt. In dat geval raden we je aan om deze instelling op "nee" te zetten.

Prijsregels voor bol.com

Je wilt misschien marge of verzendkosten toevoegen aan je normale prijs, voordat je het product op bol.com publiceert. Gelukkig heeft onze plugin meerdere manieren om dit te doen.

• WooCommerce prijs gebruiken
    Als je de optie "WooCommerce prijs gebruiken" inschakelt, verschijnt er een veld. Dit veld kan worden gebruikt om een marge bovenop je WooCommerce-prijs toe te voegen. In het geval van een procentuele marge kun je "10%" zeggen en in het geval van een marge van een vast bedrag kun je "10" gebruiken. In beide gevallen wordt er 10 procent of 10 euro bovenop je WooCommerce-prijs toegevoegd.

• Gebruik bundelprijzen
    bol.com biedt ook de mogelijkheid om een korting toe te voegen als er een hoger volume aan producten wordt gekocht (bijv. 25 enveloppen geeft een korting van 5%, 50 enveloppen geeft een korting van 10%, enzovoort).

• Verzendkosten
    Last but not least verplicht bol.com je om gratis verzending aan te bieden. Dit betekent niet dat je geen verzendkosten hebt. Daarom kun je je verzendkosten toevoegen voordat je het product op bol.com publiceert. De verkoopprijs op bol.com is dan je WooCommerce prijs + verzendkosten = een totaalbedrag.

De WooCommerce plugin voor bol.com gebruikt standaard de reguliere prijs in een WooCommerce product, tenzij de verkoopprijs is ingevuld. Als de verkoopprijs is ingevuld, wordt de verkoopprijs gebruikt.

Levertijd

bol.com hanteert strikte richtlijnen als het gaat om levertijd. Als jouw belofte levering binnen 1 werkdag is, verwachten ze dat je die belofte nakomt en waarmaakt. Als er iets misgaat tijdens het verzendproces en er treedt vertraging op, dan kan het gebeuren dat je een boete krijgt van bol.com.

Zorg er daarom voor dat de levertijd iets is wat je kunt waarmaken. Gelukkig kun je de levertijd aanpassen per bol.com verkopersaccount (bijvoorbeeld Nederlands en Belgisch account) maar ook per individueel product als dat nodig is.

Belastingland

Tot slot kun je bij de algemene accountinstellingen het belastingland instellen. Het spreekt voor zich: verkoop in Nederland gebruikt Nederland, verkoop in België gebruikt België.

Product acties

Een product publiceren

Om synchronisatie tussen WooCommerce en bol.com voor een product mogelijk te maken, moet je het product vanuit WooCommerce publiceren naar bol.com. Dit kun je doen door onderstaande stappen te volgen:

1. Ga naar je WordPress-dashboard

2. Ga naar de Producten in het linkermenu van WordPress

3. Selecteer het product dat u wilt synchroniseren met bol.com

4. Ga naar bulkacties en kies bol.com: publiceren

5. In het begin zal de productstatus in de bol.com kolom Verwerken... zijn. Na ongeveer 5 minuten zal deze veranderen in Gepubliceerd of Fout.

Als het product een foutmelding geeft in de bol.com kolom, moet je eerst iets herstellen. Om de hele foutmelding te zien Klik op het product > Scroll naar beneden naar Productgegevens > Klik op het bol.com tabblad > Klik op het bol.com account waar de fout verschijnt. Raadpleeg onze lijst met bol.com-fouten om te zien welke fout u hebt en hoe u deze kunt oplossen.

Verkoop je al producten op bol.com?
Onze plugin herkent deze producten aan de hand van de EAN-code en koppelt het WooCommerce product hieraan. Daarnaast zal het WooCommerce leading maken, wat betekent dat productinformatie zoals prijs, voorraadniveau, levertijd etc. zal worden bijgewerkt op bol.com.

Een product bijwerken

De volgende parameters worden automatisch bijgewerkt nadat je ze hebt gewijzigd in het individuele WooCommerce product en bol.com tabblad:

• Prijs (afhankelijk van de instelling Automatische prijsupdate)

• Verzendkosten

• Voorraadniveau

• Levertijd

• Voorwaarde

• Vervulmethode

Als een automatische update is mislukt, kun je de update ook automatisch uitvoeren voor die specifieke producten door een van de bulkacties hieronder te kiezen.

Prijs bijwerken

De prijs van het WooCommerce product is gewijzigd en je wilt die prijs ook bijwerken op bol.com.

Voorraad bijwerken

Het voorraadniveau van het WooCommerce product is gewijzigd en je wilt dat voorraadniveau ook bijwerken op bol.com.

Bijwerken fulfilmentmethode & levertijd

De fulfilment methode of levertijd van het WooCommerce product is gewijzigd en je wilt deze ook bijwerken op bol.com.

Deze handmatige update acties zijn altijd van toepassing wanneer je een wijziging hebt doorgevoerd via de algemene instellingen van de bol.com WooCommerce plugin. In dit geval is een handmatige update actie per product verplicht.

Andere productacties

Naast de beschikbare productacties hierboven, zijn er nog enkele andere - minder gebruikelijke - acties beschikbaar.

Pauze

Pauzeer tijdelijk een product voor verkoop op bol.com. Het product zal nog steeds beschikbaar zijn in je WooCommerce winkel.

Ontpauzeren

Zet een gepauzeerd product op bol.com terug online om te verkopen.

Reset

Deze bulkactie wordt vooral gebruikt als een product vastzit in een bepaalde status, bijvoorbeeld Bewerking.... Met de reset-actie kun je alle processen die op dat moment bezig zijn resetten en springt de status terug naar Niet gepubliceerd.

Bol.com account uitsluiten

Deze productactie is voornamelijk van toepassing wanneer je meerdere bol.com verkopersaccounts hebt gekoppeld aan één WooCommerce winkel.

Inhoud uploaden

Deze actie wordt alleen gebruikt als je inhoud wilt uploaden, zoals: afbeeldingen, titel, beschrijving, attributen van een bestaand product/EAN-code van WooCommerce naar bol.com. Wij leggen hier uit hoe deze bulkactie werkt.

Algemene instellingen per product overschrijven

De algemene instellingen die je hebt geconfigureerd, zijn mogelijk niet van toepassing op alle producten. Daarom kun je individuele producten en bol.com parameters aanpassen vanuit het WooCommerce product. Ga naar WooCommerce > Producten > Klik op een product > Scroll naar beneden naar de Productgegevens sectie > Klik op de bol.com tab. Als er niets is aangevinkt in de individuele product- en bol.com-tab, worden de algemene instellingen gebruikt.

Voorwaarde

Tabblad Algemeen

Producten verkopen in verschillende omstandigheden? Bijvoorbeeld nieuwe en gereviseerde producten? Je kunt de conditie van dat specifieke product hier aanpassen.

Vervulmethode

Tabblad Algemeen

Het kan zijn dat sommige producten door bol.com worden verzonden via LVB. In dat geval kun je de instelling binnen het WooCommerce product wijzigen in "bol.com".

Account uitsluiten?

tabblad bol.com

Je kunt een account volledig uitsluiten voor een product, zodat het niet wordt gepubliceerd of gesynchroniseerd. Dit is vooral van toepassing als je meerdere bol.com accounts hebt.

Prijs beheren?

tabblad bol.com

Pas de verkoopprijs aan bol.com aan door dit selectievakje in te schakelen. Er verschijnt een veld waarin je de actuele prijs kunt invoeren waarvoor je wilt verkopen.

Bundelprijzen beheren?

tabblad bol.com

Pas de bundelprijzen aan bol.com aan door dit selectievakje in te schakelen. Er verschijnen meerdere velden waarin je de actuele bundelkortingen kunt invoeren die je voor dit specifieke product wilt aanbieden.

Verzendkosten beheren?

tabblad bol.com

Schakel dit selectievakje in als de verzendkosten voor dit product hoger of lager zijn dan voor de meeste van je producten. Als dit product bijvoorbeeld een pakket is in plaats van een postpakket, zal het waarschijnlijk duurder zijn om te verzenden.

Levertijd?

tabblad bol.com

Schakel dit selectievakje in en kies de juiste levertijd voor dit specifieke product.

In het tabblad Algemeen zie je ook de parameters EAN-code en Interne referentie. Deze kunnen niet per afzonderlijk product worden overschreven. Alleen als de algemene EAN-codebron en Interne referentie op standaard zijn ingesteld, kunnen deze op dit algemene tabblad op individueel productniveau worden aangepast.

Inhoud synchroniseren met bol.com

Ik wil een nieuw product en/of EAN-code toevoegen aan bol.com

Het kan voorkomen dat het product dat u op bol.com wilt verkopen, nog niet beschikbaar is op bol.com. Dit betekent dat je het product zelf moet toevoegen met alle bijbehorende inhoud, zoals afbeeldingen, beschrijving en productattributen die bol.com vereist.

Gelukkig kun je je WooCommerce winkel gebruiken - om je wat extra tijd te besparen in dit proces - met de content connection functionaliteit binnen onze bol.com WooCommerce plugin.

Aangezien de uitleg van het contentgedeelte een gebruikershandleiding op zich is, kijk hier hoe je content van WooCommerce naar bol.com verzendt.

Ik wil de inhoud van een bestaand product en/of EAN-code bewerken

Bestaat het product al op bol.com, maar wil je het een beetje aanpassen om het aantrekkelijker te maken voor potentiële verkopers? Je kunt ook wijzigingen aanbrengen in de inhoud, die moeten worden goedgekeurd door het team van bol.com.

Over het algemeen werkt dit proces hetzelfde voor bestaande producten als voor nieuwe producten. Behalve dat bestaande producten bestaande inhoud hebben, die moet worden overschreven door die van jou. Laten we de stappen doorlopen:

1. Ga naar je WordPress-dashboard

2. Ga naar Producten > Selecteer het product waarvan je de inhoud wilt bewerken

3. Ga naar Bulkacties > Selecteer "Bol.com: inhoud uploaden".

4. Ga vervolgens naar bol.com > Instellingen > Inhoud verbinding > Inhoud uploaden.

5. Klik op Inhoud beheren onder het product dat je wilt bewerken, pas je wijzigingen toe en klik op Inhoud opslaan.

6. Je komt nu terug op de landingspagina Inhoud uploaden. Selecteer het product en klik op de knop Inhoud uploaden.

Het kan tot 5 werkdagen duren voordat bol.com je wijzigingen goedkeurt. Wij ontvangen geen bericht of de wijziging is goedgekeurd of niet, dus houd de productinhoud zelf in de gaten via de website van bol.com.

Voltooi bol.com bestellingen automatisch

Elke bol.com bestelling wordt geïmporteerd in WooCommerce. Om een bol.com bestelling af te ronden, moet je de Track & Trace code delen met bol.com. Meestal wordt de Track & Trace code door een derde partij gegenereerd en in de WooCommerce bestelling geplaatst. In de basis wordt deze echter niet automatisch gekoppeld aan bol.com, tenzij je dit zelf hebt ingesteld via de instellingen van onze bol.com plugin.

Op dit moment kan onze plugin het bestelproces automatiseren met de volgende verzendplugins:

Verbind verzendvervoerders

Om het hele verzendproces van WooCommerce naar bol.com te automatiseren, moet je beginnen met het koppelen van de verzenddragers die beschikbaar zijn in WooCommerce aan die in bol.com.

1. Ga naar je WordPress-dashboard

2. Ga naar bol.com > Instellingen > Verzend Connector

3. Selecteer de verzendservice die u gebruikt

4. Selecteer de trigger wanneer een zending moet worden geregistreerd bij bol.com

5. Ga naar het tabblad van de verzendservice die u hebt geconfigureerd

6. Verbind de verzenddragers van de derde partij met de verzenddragers van bol.com.

Zorg ervoor dat de Zending aanmelden trigger ook is geconfigureerd in de instellingen van de plugin van derden. Controleer de ideale instellingen voor elke verzendplugin van derden.

Ontwikkelaars

Fouten

Tijdens elk proces is het mogelijk dat je fouten krijgt. Gelukkig is er voor elke fout een oplossing. Bekijk onze lijst met fouten om ze zelf op te lossen, zonder de hulp van onze specialisten.

Gereedschap

Cache wissen

In sommige gevallen kan cache het zien van werkelijke verschillen in je winkel blokkeren. Daarom kan het handig zijn om de cache te wissen. In dit geval is de functie cache wissen alleen van toepassing op alles wat te maken heeft met onze bol.com WooCommerce plugins.

Achtergrondprocessen wissen

Het kan gebeuren dat processen vastlopen (bijvoorbeeld een productstatus blijft hangen in Verwerken...). In dat geval adviseren we om het achtergrondproces te wissen, waardoor de vastgelopen producten worden gereset. Daarna kun je ze weer proberen bij te werken.

Evenementen

Gebeurtenissen geeft uitleg over de cronjobs die worden uitgevoerd voor alle processen die door deze plugin worden uitgevoerd (bijvoorbeeld importorders) en de planning ervan, inclusief de laatste uitvoering. Dit kan handig zijn om te zien of een proces daadwerkelijk is uitgevoerd.

API-verzoeken

Een product publiceren of bijwerken is een API-verzoek. Je kunt de status van zo'n actie zien in de bol.com kolom, in het WooCommerce productoverzicht. Maar misschien ben je benieuwd naar de voortgang van meerdere producten. In dat geval kun je deze pagina raadplegen en de daadwerkelijke API-verzoeken in de wachtrij bekijken.